Huvudrundan väntar för Linus

Publicerad:
IFK Skövdes Linus Gustavsson hävdar sig bra i den blågula dressen.

Det fortsätter att gå bör det svenska U-18-landslaget vid EM i Montenegros huvudstad Podgorica. Vinst mot Frankrike med 34–31 i den andra gruppspelsmatchen betyder att laget redan är klart för spel i huvudrundan.

IFK Skövdes Linus Gustavsson bidrog med tre mål och tillsammans med Önnereds Elias Lundstad har laget två mycket bra vänsterhänta niometersspelare. När Sverige vann mot Färöarna i den första matchen fick Linus Gustavsson mest speltid och tackade för det med åtta mål.

Nu var det Lundstad som fick spela mer och han stod för sju mål, men det hindrade ändå inte Gustavsson ifrån att göra mål när han fick chansen till speltid. Det var Linus som satte punkt med att spika slutresultatet till 34-31 med 45 sekunder återstod.

Nu blir det en matchfri dag för laget som på söndag skall spela gruppfinal mot Spanien. Ett Spanien som de blågula spelade oavgjort mot i turneringen i Oslo inför mästerskapet.

Spanien har imponerat hittills i mästerskapet och har besegrat Frankrike med 41–33 och på fredagen kördes Färöarna över med 35–25.

En utmaning

Sverige står inför en tuff utmaning när det gäller att vinna gruppen, men att laget efter två segrar är klart för spel i huvudrundan måste känna bra för spelarnas självförtroende.

Det var starkt att vinna mot Frankrike som hade ett bra skytte och vassa kantspelare, dock räckte det inte till mot det svenska laget. Mästerskapet är för spelare födda 2004/2005

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare