Hoppa till huvudinnehållet

Satsar vidare mot ettan: ”Det är målet”

Publicerad:
Målvaktssidan förstärks med Simon Steinsson, senast i seriekollegan Gillstad. Han hälsas välkommen av sportchef Magnus Dagman.
Målvaktssidan förstärks med Simon Steinsson, senast i seriekollegan Gillstad. Han hälsas välkommen av sportchef Magnus Dagman.

Skövde Bandy tappar skyttekungen Martin Apelqvist som väljer att lägga av. Ett avbräck då han stod för 44 mål på 13 matcher, men Skövde jobbar på och målet är att nå ettan.

Sportchefen Magnus Dagman säger:

- Naturligtvis svårt att ersätta en spelare av den kalibern, men vi har kvar vår stomme i laget och kompletterar med några nya som gjort det väldigt bra i division 2, så vi är optimister och målet är att nå division 1.

Johan Malmquist är kvar som spelade tränare och han går in på sin fjärde säsong i klubben. Ledarstaben från förra säsongen är intakt.

- Det känns verkligen bra och med de nya förutsättningarna med tak över banan på berget har förändrat attraktionskraften till att spela bandy i Skövde. Ny arena som gynnar hela sporten/föreningen, säger Dagman.

Två nya hittills

Två spelare är hittills klara, målvakten Simon Steinsson är en 24-åring som har Villa Lidköping som moderklubb och de senaste säsongerna har han spelat för Gillstad.

- Ett viktigt nyförvärv som höjer konkurrensen på målvaktssidan som gör att vi alltid har minst två målvakter på träningarna, säger Magnus Dagman.

Erik Trolme är ny i Skövde Bandy.
Erik Trolme är ny i Skövde Bandy.

Sedan har Skövde klart med 19-årige mittfältaren Erik Trolme. En junior från Villa Lidköping som bland annat vunnit SM-guld med Villas P19.

- Bra bollhållare med bra blick för spelet, kommenterar sportchefen.

Skövde Bandy går på is den 5 september och planen är att isen på berget under taket skall vara klar till den 1 november.

- Ambitionen är självklart att vara högst upp i tabellen när sista matchen är spelad. De senaste tre åren har vi varit precis bakom lagen som gått upp till i ettan. Vi har nu fått spela in oss i den nya arenan och är mer laddade än någonsin att prestera på den nivå vi gjorde i slutet av förra säsongen samt ta ytterligare ett steg i att höja oss bandymässigt, avrundar den taggade sportchefen som hoppas kunna spika truppen inom några veckor. 20-21 spelare är planen.

Artikeltaggar

Bandy

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.