Hoppa till huvudinnehållet

Hur ska du rösta i valet? Gör SLA:s valkompass här

Publicerad:
Den 11 september är det dags för val. Foto: Johan Nilsson/TT

Söndag den 11 september är det dags att för val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Nu kan du göra ett test i SLA:s valkompass som hjälper dig att hitta rätt bland partierna i riksdagsvalet.

Den 11 september har väljarna möjlighet att vara med och bestämma vilka personer som ska sitta i riksdagen under de kommande fyra åren.

Sedan valet 2002 har det blivit allt vanligare att utnyttja sin rösträtt, enligt statistik från SCB. I det senaste riksdagsvalet 2018 deltog 87,2 procent av dem som fick rösta. Det är det högsta valdeltagandet sedan 1985.

Är du osäker på vilket parti du ska lägga din röst på i valet 2022?

I SVT:s valkompass svarar du på lokala frågor och matchas med partierna i ditt område. TT:s valkompass hjälper dig att välja parti på riksdagsnivå. Valkompasserna talar inte om hur du ska rösta men pekar ut åt vilket håll ditt intresse kan riktas. I anslutning till respektive valkompass hittar du mer information om dem.

Här hittar du SLA:s valkompass!

Artikeltaggar

PolitikSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.