Hoppa till huvudinnehållet

Ny dansstudio öppnar snart – erbjuder kurser i Poledance

Publicerad:
Lee Harrysson, Hanna Eklöf och Maria Bring erbjuder kurser i Burlesque och Pole.
Lee Harrysson, Hanna Eklöf och Maria Bring erbjuder kurser i Burlesque och Pole. Foto: Elof Johansson

Dancing Diamonds Fitness – inriktade mot Burlesque och Polefitness – är en ny förening som startat sin verksamhet i Tibro senaste tiden. De öppnar snart sin kursverksamhet i den nya dansstudion och kommer erbjuda flera prova-på tillfällen för danssugna Tibrobor.

Burlesque och Pole var förr en komedigenre, alternativt främst en historisk form av varietéunderhållning på scen. Komedigenren har rötter i folklig italiensk 1600-talslitteratur. Varietéunderhållningen har amerikansk 1800-talsursprung och förknippades i början på 1900-talet och framåt med strip-tease.

”Kroppspositivt förhållningssätt”

– Vi är en förening som har ett kroppspositivt förhållningssätt och visar respekt för alla som deltar i föreningens aktiviteter, förklarar de tre initiativtagarna och fortsätter:

– Föreningen har som mål att genom glädje för träning och rörelse kunna förmedla en positiv känsla för sin egen kropp. Vi är till för alla oavsett om man kan dansa eller inte, och funktionsvariationer är inget hinder för att vara en del av den verksamhet som vi håller i.

Hanna Eklöf från Skövde är en av dem som startat föreningen.
Hanna Eklöf från Skövde är en av dem som startat föreningen. Foto: Elof Johansson

De tre tjejerna som startat föreningen är Lee Harrysson från Tibro, Hanna Eklöf från Skövde och Maria Bring som har sitt boende i Karlsborg. De träffades i Skövde i en liknande förening, men då den slutade beslutade de sig för att fortsätta i egen regi och de skaffade sig en lokal på Anderstorpsvägen 4. Den har de gjort i ordning till passande verksamhet och de har även inrett ett rum med tidsenliga möbler i varietéstuk där de kan umgås och lägga upp nya planer.

Prova-på tillfällen

De har en prova på stund i Pole näst vecka på tisdag den 16/8 klockan 17 och i Burlesque nästa söndag den 21/8 klockan 17.30. Sedan börjar kursverksamheten vecka 34 och håller på under åtta tillfällen en gång i veckan. Prova på tillfällen är kostnadsfria men kurserna kostar en slant. När de har kommit igång ordentligt kommer de även ha olika workshops där de kan göra rekvisita till kommande shower, det är ju en glittrig förening så det finns mycket som behövs för framtidens framträdanden.

Danslokalen ligger på Anderstorpsvägen 4 i Tibro.
Danslokalen ligger på Anderstorpsvägen 4 i Tibro. Foto: Elof Johansson

Artikeltaggar

NyheterTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.