Danskorna klart bättre: ”Lite bättre på allt”

Publicerad:
Skövde HF förlorade andra raka matchen i Annliz Cup. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF förlorade med 23–31 mot danska Århus. Trots den tydliga förlusten var det en bättre insats än den mot Viborg i torsdags.

– Här stod vi upp lite bättre, säger Moa Andersson.

Skövde HF stod upp bättre mot Århus än mot Viborg i torsdags. Trots det var Skövde aldrig nära att hota danskorna.

– Det var en tuff genomkörare precis som det var mot Viborg. Det är riktigt bra lag vi möter, säger Moa Andersson innan hon fortsätter:

– Mot Viborg tappade vi matchen väldigt tidigt, här stod vi upp lite bättre. Andra halvlek gjorde vi bra i dag, tycker jag.

Århus blev nia i danska ligan förra säsongen.
Århus blev nia i danska ligan förra säsongen. Foto: Anton Gustavsson

Århus blev nia i den danska ligan förra säsongen. Skövde HF blev nia i SHE. Den danska ligan håller hög klass och det märktes i Idrottshallen.

– De är lite bättre i alla delar. Fysiskt, det går snabbare, duellspelet och spelförståelse. Man märker att de är på en högre nivå på alla positioner.

Tufft när Annliz Cup startade: Uppvisning direkt av storlaget

Skövde var lite tuffare under torsdagskvällen där Moa Andersson manade på sina lagkamrater.

– Vi har varit lite för snälla. Mot Viborg drog vi inte ens på oss ett gult kort. Vi pratade om att vi måste vara betydligt tuffare och dela ut mer stryk.

– För oss är det bara att fortsätta jobba med alla delar i spelet.

Foto: Anton Gustavsson

Andersson behåller lagkaptensbindeln den här säsongen. Med en handfull nyförvärv i truppen gäller det att svetsa samman laget inför säsongen som väntar.

– Det handlar om att försöka få in de nya tjejerna i spelet.

Moa Andersson fortsätter:

– Det klart att man har ett ansvar och se till att de trivs. Jag försöker se till att de verkligen kommer in i gänget. Det är viktigt att bygga en gemenskap i laget.

Johanna Flygelholm gjorde tre mål mot Århus.
Johanna Flygelholm gjorde tre mål mot Århus. Foto: Anton Gustavsson

Tränaren Daniel Birkelund har tidigare pratat om att Skövde HF kommer att vara bättre den här säsongen. Lagkaptenen håller med sin tränare.

– Det är svårt att dra några större slutsatser så här tidigt på säsongen, men om vi jämför med förra säsongen så känns det som att vi tagit många kliv i rätt riktning.

Århus sprang ifrån Sävehof

MATCHFAKTA

Skövde HF – Århus United

23–31 (9–18)

Mål: Skövde: Elma Örtemark 4, Johanna Flygelholm 3, Natalie Wästefors 3, Britta Jacobsson van Stam 3, Melina Pilav 3, Matilda Forsberg 2, Ida Lindlöf 1, Matilde Madsen 1, Andrea Niva 1, Ida Eriksson 1, Tindra Sahlin Wallenius 1.

Århus: Malene Aambakk 5, Mathilde Neesgaard 5, Christina Hansen 4, Thea Stankiewicz 3, Anna Wierzba 3, Sophia Snogdal 3, June Böttger 3, Stine Holm 2, Julie Redkjear 2, Emma Mogensen 1.

Artikeltaggar

HandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare