Bilträffen i Balteryd upprepades - över 80 bilar kom

Publicerad:
Hela planen var full med bilar under torsdagskvällens träff. Foto: Elof Johansson

De två föreningarna Tibro Motorhistoriska och Tibro längs Åna kunde räkna in åttiotalet bilar med chaufförer som kom för att visa sina ögonstenar under förra veckan.

Vädret var perfekt för att få visa upp sina bilar på planen framför ladugården i Balteryd. De kom tidigt för att få en bra plats och sedan var det bara att gå runt bland alla fordon och diskutera årsmodell och vad de gjort med sina fordon.

Ingemar Häljestam visar upp sin Tidaholmare årsmodell 1927.
Ingemar Häljestam visar upp sin Tidaholmare årsmodell 1927. Foto: Elof Johansson

Många av bilarna var från början rena skrothögar, men med tålamod och kunnighet blev bilarna som i nyskick igen. Det är viktigt när en bil ska göras i ordning att försöka att i möjligaste mån hitta delar som är original, vilket kan vara svårt många gånger. Ibland finns det nyproducerade delar som fabrikanterna tagit fram.

Stor variation

Variationen av olika bilmärken var stor - från den minsta lilla Citroënen till de stora amerikanarna samt några lastbilar och motorcyklar.

– Att det skulle komma så här många trodde vi inte, men vad skojigt att de bilintresserade kommer hit, trots att det är många olika bilträffar runt om i länet och utanför också. Vi satsar på liknande evenemang nästa sommar igen för intresset finns tydligen, menade Claes Jägevall och Håkan Larsson.

Att fika och diskutera bilar i härligt väder var populärt.
Att fika och diskutera bilar i härligt väder var populärt. Foto: Elof Johansson

Att kunna köpa kaffe med hembakat bröd uppskattades mycket - kön till kaffebordet varade hela tiden tills det var slut på bröd och träff. Att kunna sitta i trädgården och avnjuta det inköpta var behagligt i sommarvärmen.

Artikeltaggar

NyheterTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare