Hoppa till huvudinnehållet

Tareq Taylor spelade in matlagningsprogram på Läckö: ”Väldigt fin plats”

Publicerad:
Tareq Taylor fick en guidad tur i trädgården av Jenny Harder. Foto: Sören Turesson

Tv-profilen Tareq Taylor intog Lidköping under helgen.

Med matlagning på Läckö slott, med lokalproducerade ingredienser, spelade han in ett nytt avsnitt till tv-serien Tareq Taylor’s Nordic Cookery.

SLA fick hänga med bakom kulisserna på inspelningen, och pratar med Tareq om mat, Skaraborgsbor och hans bejublande deltagande i Masked Singer.

Med närmare trettio grader i luften, inte ett enda moln på himlen och ett glatt bröllopsfirande i slottet, var det en härlig stämning när Tareq Taylor besökte för inspelning.

Iklädd en dräkt, fullt värdig en slottsman, rörde han sig vant i slottsträdgården. Tre lager kläder och trettio grader rimmar väl kanske inte direkt fullt så väl.

Tareq gick all-in med sin utstyrsel under inspelningen.
Tareq gick all-in med sin utstyrsel under inspelningen. Foto: Sören Turesson

Börjar inte dräkten bli lite varm?

– Börjar?! Den är ohyggligt varm, men jag tyckte att det var en kul grej att ta på mig den här, så varför inte?

Tareq Taylor’s Nordic Cookery är tv-serien som sänds i över hundra länder runt om i världen. På engelska presenterar han olika små orter i norden, och visar gärna upp både lokalkultur och närproducerad mat.

Trollkarlen Tareq fann en rödlök i hatten.
Trollkarlen Tareq fann en rödlök i hatten. Foto: Sören Turesson

– Jag tycker att det är kul att åka runt till olika orter och visa det lokala utbudet. Varenda ort, oavsett hur liten eller stor den är, har något att visa och något att berätta. Mycket handlar om att våga upptäcka sin bygd och ge sig ut i närområdet. Många platser har turister under sommaren, men det är under resten av året som vi som bor i närheten får vara med och bidra.

Rundtur i trakten

Matlagningen skedde på klipporna med Läckö i bakgrunden.
Matlagningen skedde på klipporna med Läckö i bakgrunden. Foto: Sören Turesson

Inspelningsdagen inleddes med att olika ingredienser införskaffades till den maträtt som Tareq lagar på klipporna, med slottet i bakgrunden. Dagens meny blir grillat kött, tillsammans med en lokal variant av creamed corn.

– Min matlagning är ofta väldigt spontan och jag tillagar rätter utifrån inspiration jag fångar längs vägen. Matlagning för mig sker ofta ”on the fly”.

Hur har din vistelse varit hittills i Lidköping?

– Den har varit fantastisk! Vädret har ju varit kanon, och alla personer jag möter är så trevliga och glada. Det känns som att personer härifrån är extremt trevliga!

Nyfunnen begåvning

Tareq Taylor chockade många när han kom tvåa i programmet Masked Singer, hans sångtalang var okänd för väldigt, väldigt många.

Anna Ohlin Ek var med som spindel i nätet under Taylors besök.
Anna Ohlin Ek var med som spindel i nätet under Taylors besök. Foto: Sören Turesson

– Det var den största utmaning jag någonsin har gjort, utan tvekan. Jag utmanade mig själv till det yttersta, men jag är också stolt att jag vågade.

Julvärd i julas, mängder av tv-produktioner och sångfågel, har du märkt av att du blivit mer folkkär?

– Så är det ju. Det är fler som kommer fram och vill prata med mig, men det är bara kul. Jag har ju varit en offentlig person ett tag, så jag är ju van med den biten så sett, men på senare tid har allt fler börjat känna igen mig. Än så länge har ingen kommit fram och klappat till mig i ansiktet, så förhoppningsvis har jag gjort något bra, säger han med ett stort skratt.

Även en slottsherre behöver lite transporthjälp ibland. Gabriel från Läckö slott ställde givetvis upp med skjuts.
Även en slottsherre behöver lite transporthjälp ibland. Gabriel från Läckö slott ställde givetvis upp med skjuts. Foto: Sören Turesson

Artikeltaggar

LäcköLäckö slottLidköpingMat och dryckNöje/KulturNordic CookeryTareq TaylorTV

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.