Hoppa till huvudinnehållet

Valde SIK efter succén: ”Har längtat”

Publicerad:
Emil Smedberg valde SIK efter att ha vräkt in poäng för Forshaga förra säsongen.
Emil Smedberg valde SIK efter att ha vräkt in poäng för Forshaga förra säsongen. Foto: Anton Gustavsson

Emil Smedberg slog igenom i Hockeyettan i fjol.

Nu är han tillbaka i Skövde IK.

– Jag ska spela mitt spel och den hockeyn jag kan, säger han.

Bland nyförvärven sticker Hjokillen Emil Smedberg ut lite extra. Forwarden hade en gnistrande säsong med Forshaga i fjol.

– Jag är jättenöjd med säsongen som var. Jag hade ett hyfsat år innan det också, men sedan fick jag en större roll i laget och tog tillvara på den. Jag tycker att jag spelade riktigt bra hockey.

Smedberg fortsätter:

– Jag ska försöka att hålla uppe den standarden, men det är lite större konkurrens här än där uppe. Jag ska spela mitt spel och den hockeyn jag kan.

Säsongen i gång: ”Gäller att jobba”

Efter 43 poäng på 45 matcher saknades det inte anbud, men valet föll på Skövde IK.

– Jag kände till många här i laget och visste att det skulle hända lite på tränarsidan och visste att många ville ha hit mig. Staffan var intresserad och det kändes bra, sedan är det en trygghet att känna många.

Han fortsätter:

– Jag är en offensiv spelare som försöker skapa chanser, men bara för det så vill jag ju inte vara inne på massa mål bakåt. Det gäller att göra grunderna och sedan försöka skapa chanser.

Smedberg har Tibro IK som moderklubb och har tidigare spelat i Skövdes ungdoms- och juniorlag. 22-åringen har även spelat för BIK Karlskoga och Örebros J20-lag innan det blev Forshaga och nu är han alltså tillbaka i Skövde IK.

– Jag har längtat. Det känns riktigt bra. Jag har en bra känsla och tycker att det ser positivt ut.

Artikeltaggar

IshockeySkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.