Hoppa till huvudinnehållet

Barnens Matfestival – fartfyllda aktiviteter väntar

Publicerad:
Jenny Hortlund
jenny.hortlund@sla.se
Foto: Tobias Andersson

Barnen får ett eget område på Skövdes Matfestival i kyrkparken. Där kan de prova på roliga aktiviteter och det bjuds på underhållning för barnen från stora scenen.

– Genom att besöka Matfestivalens barnområde hoppas vi att familjer kommer få en möjlighet att upptäcka och ha roligt tillsammans, det kommer att finnas en bredd av olika aktiviteter för nyfikna barn i alla åldrar, säger Emelie Green Carlström, ansvarig för barnområdet på Matfestivalen, i ett pressmeddelande.

På barnområdet kan de få bekanta sig med teknik och vetenskap, testa på att lösa kluriga experiment, spela handboll, brottas, fiskdamm och en tipspromenad kommer att finnas till barnen på området.

Aktiviteter

Sortera säcken! Sortera mat och avfall (Avfall & Återvinning Skaraborg)

Fiskdamm (Länsförsäkringar Skaraborg)

Testa på brottning (Skövde Atlet & Brottarklubb)

Experiment, teknik och vetenskap (Balthazar Science Center)

Tipspromenad (Ätbart & Skövde Energi)

Lätt att slänga rätt! Tävla att kasta rätt boll i rätt soptunna. Dekorera & måla (Skövde Energi)

Handbollsaktiviteter (Skövde Handboll)

För alla som älskar glass vankas det kalla sötsaker från närområdet. Missa inte heller kaffemoppen där du och barnen kan köpa gofika!

Arrangör Balthazar Science Center, medverkande Länsförsäkringar Skaraborg, Skövde Energi och Ätbart

– Vi är glada att kunna erbjuda de barn och familjer som besöker Matfestivalen en härlig och kvalitativ upplevelse, säger Katarina Blad på Next Skövde som är projektledare för Matfestivalen.

Öppettider Barnens Matfestival

Fredag 26 aug kl 15-19

Lördag 27 aug kl 12-19

På lördagen väntas allsång vid stora scenen med barnens favoritlåtar för att sedan övergå till show med Jecko & Jessie. Efter showen finns det chans för barnen att träffa artisterna. En 50-årsjubilerande Alfons Åberg intar scenen under fredagen i en barnteater framförd av Boulevardteatern. För de som älskar tivoli återvänder Axels tivoli till Sandtorget med sina åkattraktioner.

Artikeltaggar

Alfons ÅbergMatfestivalenMusikNext SkövdeNöje/KulturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.