Hoppa till huvudinnehållet

Fotbollsläger lockar hundratals deltagare

Publicerad:
Max Thorsell i teknikbanan.
Max Thorsell i teknikbanan. Foto: Jonathan Ström

Under veckan så håller Ulvåkers IF i sommarfotbollsskola på Åbrovallen. Lägret kallas för "Lira blågult" och är för barn i åldrarna 10-13 år där totalt 103 stycken är med och deltar.

I över 20 år har det under sommaren hållits i fotbollsläger ute på Åbrovallen. De senaste åren har det anordnats i samarbete med Svenska fotbollsförbundet under namnet "Lira blågult". Det är över hundra deltagare i åldrarna 10-13 år som deltar samt över ett tjugotal ledare

– Allt har gått väldigt bra så här långt. Det såg länge ut som att vi skulle få dåligt väder som påverkade tisdagens träningar men där klarade vi oss utifrån förutsättningarna väldigt bra, säger Martin Nilsson som är en av de ansvariga för lägret.

Fokus på utveckling

Fokuset under veckan är att deltagarna skall kunna utvecklas, dels fotbollsmässigt men även genom att bygga relationer.

– Vi har redan haft flera träningar med fokus på olika delar av spelet. En annan viktig del av lägret är att de spelare som deltar ska kunna bygga relationer med varandra och få en starkare klubbkänsla.

Att få ”prickskjuta” tyckte många var roligt.
Att få ”prickskjuta” tyckte många var roligt. Foto: Jonathan Ström

När SLA besökte lägret så var både spelare och ledare i full gång med att delta i en femkamp. En femkamp bestående av grenar där både teknik och skottkraft sattes på prov. Max Thorsell var snabb i teknikbanan.

– Det var roligt. Det gick bra i början men var lite svårare mot slutet, säger han.

Nöjesaktiviteter

Lägret pågår till och med fredag och nu väntar lite mer nöjesorienterade aktiviteter för deltagarna.

– En av dagarna kommer vi att åka till Arena Skövde och bada. Sedan avslutas lägret med övernattning där det kommer att vara en spökpromenad under kvällen, säger Martin Nilsson.

Deltagarna fick testa på att skjuta hårt.
Deltagarna fick testa på att skjuta hårt. Foto: Jonathan Ström

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.