Hoppa till huvudinnehållet

Höstpremiär för Proppen

Publicerad:
Det var 156 startande när det var höstpremiär för Proppen.
Det var 156 startande när det var höstpremiär för Proppen. Foto: Jonathan Ström

Under onsdagskvällen inleddes höstsäsongen för terrängloppet Proppen.Totalt blev det 156 starter där många av löparna var barn och föräldrar.

Sedan 1966 har terrängloppet Proppen arrangerats där löpsugna deltagare kan anmäla sig och välja mellan att löpa två olika sträckor, en eller två och en halv kilometer.

– Det har varit härligt väder och en bra start på höstsäsongen, säger Stefan Karlsson, ordförande i arrangerande IFK Skövde Friidrott.

Det var en hel del löpsugna som hade tagit sig till Billingen för att delta i loppet, totalt var det 156 startande.

Startade i block

Deltagarna släpptes iväg i olika startled och följde då en utmarkerad bana. En bana som var ny och som startade vid Billingecentret och gick i mål vid lekplatsen intill.

Utan tidtagning

I våras testade man på att genomföra loppet utan tidtagning för första gången. Något som man planerar att fortsätta med även under höstens lopp.

– Vi kände att de flesta som genomför loppet är så små att de inte får ut något av att veta en tid efter loppet. Det har inte lett till några upprörda reaktioner så det verkar inte vara något kontroversiellt beslut, säger Karlsson.

Efter premiären så kommer loppet att genomföras varje onsdag fram till slutet av september. De som genomför minst fem starter under årets säsong blir belönade med en plakett.

Det var många föräldrar och barn bland de deltagande.
Det var många föräldrar och barn bland de deltagande. Foto: Jonathan Ström

Artikeltaggar

Duathlon

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.