Jazzband stod för musiken under sommarens sista kulturkväll

Publicerad:
Falköpings jazzband underhöll. Foto: Tobias Larsson Franzén

Sommarens sista Kultur på innergården lockade storpublik. Som vanligt bjöds det på både musik och konsthantverk av lokala talanger.

Arrangemanget Kultur på innergården vid Rosa huset är över för den här sommaren. Det tionde och sista tillfället hölls under onsdagskvällen.

Innergården var välfylld med publik som glatt kunde konstatera att den relativt molnfyllda himlen inte gav ifrån sig några regndroppar. Det var i stället solen som tittade fram. Efter att de som ville hade tagit del av både mat och dryck var det dags för musikunderhållning och den stod Falköpings jazzband för. Åhörarna fick njuta av svängiga toner med inslag av både saxofon- och gitarrsolon.

I lilla galleriet fanns Skarabon Bo Södervall och visade akvarelltavlor med mycket naturmotiv. I Sommargalleriet hade Elsa Rehnlund från Mofalla fyllt väggarna med tavlor i olika sorters tekniker, allt från enkla skisser till större akryltavlor. Motiven bestod i de allra flesta fall av människokroppar.

– Med den här utställningen vill jag visa att alla människor är konst och att allt inte behöver vara så avancerat, sa hon.

Det är Kulturarbetscentrum tillsammans med Hotell Majoren som står bakom arrangemanget som har hållits sedan 2017. Man är nöjd med årets säsong.

– Det har gått jättebra. Vi är väldigt nöjda. Det har varit mycket folk, bra konstnärer, bra artister och bra väder, summerade Monica Green från Kac.

Elsa Rehnlund visade tavlor.
Elsa Rehnlund visade tavlor. Foto: Tobias Larsson Franzén
Bo Södervall höll till i Lilla galleriet med sina akvarelltavlor.
Bo Södervall höll till i Lilla galleriet med sina akvarelltavlor. Foto: Tobias Larsson Franzén
Välfyllt på innergården.
Välfyllt på innergården. Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

Kultur på innergårdenNöje/KulturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare