Hoppa till huvudinnehållet

Öppet brev till sjukhusdirektör Stellan Ahlström

Publicerad:
Zelal-Sara Yesildeniz vill se att kvinnlig personal på Skaraborgs sjukhus får tillgång till gratis mensskydd på personaltoaletterna.
Zelal-Sara Yesildeniz vill se att kvinnlig personal på Skaraborgs sjukhus får tillgång till gratis mensskydd på personaltoaletterna. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Majoriteten av personalen på Skaraborgs sjukhus i Skövde är kvinnor. Nästan alla av dessa har mens. Men tillgången till mensskydd på personalens toaletter är inte verklighet i dag. Detta är ett orosmoment! Personalen på golvet har oftast inte mycket tid för ett toalettbesök under sina pass. Att dessutom inte alltid kunna förutse när mensen kommer gör att mensskydd ibland saknas vilket ökar oron att inte kunna skydda sig ordentligt på jobbet. Jag tycker att det är dags att Skaraborgs sjukhus i Skövde skapar jämställda förutsättningar, krossar tabun med mens och börjar anse att mensskydd borde vara lika självklart som toapapper! Hur dyrt kan det vara att köpa in några tamponger och bindor på åtminstone en personaltoalett på varje avdelning? Jag önskar att sjukhusdirektören tar ett steg i rätt riktning och satsar på ökad trygghet och jämställda förutsättningar för majoriteten av personalen genom att förse minst en personaltoalett på varje avdelning med tillgänglig mensskydd.

Zelal-Sara Yesildeniz, sjuksköterska på Skaraborgs sjukhus i Skövde

Artikeltaggar

MänskligtMensSjuksköterskaSkaraborgs sjukhusSkövdeStellan Ahlström

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.