Hoppa till huvudinnehållet

Skövde i unikt projekt där spelstudios kan nå internationell framgång: ”Avgörande roll”

Publicerad:
Jenny Hortlund
jenny.hortlund@sla.se
Det Skövdebaserade spelklustret Sweden Game Arena har besökt Gamescom under flera år med gott resultat.
Det Skövdebaserade spelklustret Sweden Game Arena har besökt Gamescom under flera år med gott resultat. Foto: Sweden Game Arena

Science park Skövde ska samla de svenska dataspelsklustren med syfte att stötta nystartade spelföretag inför sin resa till den internationella marknaden.

Detta gör man i det unika samverkansprojektet Interlink.

Med finansiering av Tillväxtverket är projektet startat av Science park. Interlinks avsikt är att samla och stärka interregionala samarbeten mellan olika aktörer i dataspelsbranschen och utveckla exportstöd till dataspelsföretag.

Den sista anhalten för projektet är spelmässan Gamescom i Köln i slutet av augusti. Där kommer en exportpilot att genomföras med nästkommande erfarenhetsutbyte för företag och regionala aktörer.

– Förberedelserna inför en exportsatsning har en avgörande roll för framgång samt inhämtning av kunskap om vad investerare och förläggare letar efter. Företagens behov av stöd i hur de ska ta fram rätt information, i rätt format, och för rätt tillfälle samt få återkoppling från erfarna branschexperter innan de påbörjar exportsatsningen, är otroligt viktigt för att komma ut på den internationella marknaden, säger Petri Ahonen, projektledare för Interlink och Sweden Game Arena, i ett pressmeddelande.

– Gamescom är i särklass det största internationella eventet för branschfolk och media, säger Petria Ahonen.
– Gamescom är i särklass det största internationella eventet för branschfolk och media, säger Petria Ahonen. Foto: Sweden Game Arena

Artikeltaggar

Nöje/KulturScience park SkövdeSkövdeTillväxtverket

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.