Hoppa till huvudinnehållet

Körde över nykomlingen: ”Inte vår bästa match”

Publicerad:
Britta Jakobsson van Stam och Skövde HF vann premiären av svenska cupen.
Britta Jakobsson van Stam och Skövde HF vann premiären av svenska cupen. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF gjorde processen kort med nykomlingen i allsvenskan IFK Örebro.

Skövde vann med 33–22 och fick en smakstart på svenska cupen.

– Alla var i spel och vi gör en bra match, säger fyramålsskytten Britta Jakobsson van Stam.

Efter shoot-outstraffarna som inledde matchen var det 2–0 till IFK Örebro. Men redan efter fem minuter hade Skövde vänt underläget till ledning.

– Det är en speciell situation att ligga under innan matchen har börjat, men vi spelade lugnt och sansat. Det var lite upp och ner men det är det ofta på försäsongen.

IFK Örebro är nykomling i allsvenskan den här säsongen och det syntes. Skövde straffade hemmalaget misstag gång på gång i den första halvleken.

– Vi visade att vi är bättre än dem.

Skövde HF som spelade ett mer offensivt försvarsspel än tidigare under säsongen där Jakobsson van Stam klev ut för att störa Örebro.

– Jo, vi spelade lite fem-ett. Det gav utdelning och de gjorde ganska många tekniska fel.

Hon fortsätter:

– Vi gjorde det nästan inte alls förra året, men det är något vi vill lägga till i vårt spel. För mig blir det en lite större roll i försvarsspelet, vilket är kul. Det blir lite mind games och man måste tänka till, det kan vara ganska små saker man gör som inte syns som ändå provocerar fram misstag hos dem.

Elma Örtemark var målbäst i Skövde HF med sina åtta mål.
Elma Örtemark var målbäst i Skövde HF med sina åtta mål. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF var aldrig nära att tappa och kunde kontrollerat spela hem premiärsegern i svenska cupen.

– Det var en stabil insats. Kanske inte vår bästa match, men alla är i spel och jag tycker att vi gör en bra match. I andra halvlek kom vi ut och satte punkt för matchen.

Britta Jakobsson van Stam gjorde fyra mål, varav ett var en lobb i ett friläge. Det är ett avslut hon gärna och ofta använder sig av.

– Det är kul att lobba. Det var ju typ hundra grader varmt i hallen och när man inte har så bra grepp kan det vara bra att ha lobben.

MATCHFAKTA

IFK Örebro – Skövde HF

23–33 (14–17)

Målen: Skövde HF: Elma Örtemark 8, Britta Jakbsson van Stam 4, Natalie Wästefors 4, Matilda Forsberg 4, Ida Eriksson 4, Matilde Madsen 3, Johanna Flygelholm 3, Tindra Sahlin Wallenius 2, Andrea Niva 1.

Örebro: Johanna Westin Sjölund 3, Kristin Wiklund 3, Moa Henriksson 2, Tove LIndberg 2, Cornelia Rehnholm 2, Alwa Thom 2, Towe Olsson 1, Jolin Eriksson 1, Annina Nyström 1, Lotta Kulju 1.

Artikeltaggar

HandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.