Hoppa till huvudinnehållet

Jazzorkester satte punkt för sommarprogrammet

Publicerad:
The Red Wing band spelade i Ransbergs kyrka.
The Red Wing band spelade i Ransbergs kyrka. Foto: Elof Johansson

I Ransberg avslutades sommarmusiken för detta år i och med att jazzorkestern Red Wing Band gästade kyrkan.

Som vanligt när det bjuds på jazzmusik i Ransbergs kyrka strömmar publiken till och kyrkan fylldes. Det var sex rutinerade musiker från Göteborgstrakten som under söndagskvällen bjöd på en underhållande repertoar med tradjazz, hymner och marschmusik.

– Namnet på bandet har vi taget efter en låt om indianflickan Red Wing. Låten spelades ofta av George Lewis band. Det har också blivit bandets signaturmelodi samtidigt som det är namnet på en liten stad en bit uppför floden Mississippi, förklarade Hans Zakrisson.

Hans Zakrisson var också bandets sångare.
Hans Zakrisson var också bandets sångare.

Bandet startades 1994 av Hans Zakrisson på trombon som ännu leder bandet. På klarinetten spelade Leif Sivertsson med inlevelse, basen sköttes av Leif-Erik Melldahl och på trummorna hördes Lennart Karlsson med sina solon då och då. Pianot trakterades av Ingemar Wågerman och ny för kvällen var Mathias Gustavsson som spelade banjo.

Med marschen We shall walk through the streets inleddes konserten på bästa tänkbara sätt. De fortsatte med Lord, Lord, Lord vilket höjde tempot ytterligare. Flera andra välkända melodier fick publiken höra innan det var dags för en kort andaktsstund med Sami Kaukonen och psalmsång.

Bandet fortsatte med Lead me Saviour, en hymn, och mer tradjazz och marscher följde. Melodin Old rugged cross var egentligen den sista melodin, men ett extranummer fick de bjuda på efter applåder och stående ovationer. Det blev When the Saints go marsching in. Konserten blev en högtidsstund för musikälskare och de kunde vända hemåt med tillfredsställelse.

Artikeltaggar

MusikTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.