Fellrath i centrum: Målskytt sedan utvisad

Publicerad:
Vad händer? Yoann Fellrath gjorde först mål och blev sedan utvisad. Vad han tycker märks tydligt. Foto: TOBIAS ANDERSSON

Den första halvleken mot Jönköpings Södra handlade väldigt mycket om Yoann Fellrath. Först målskytt och sedan utvisad i en match som slutade 1–1.

Om vi börjar med målet så var det ett av Gustav Fribergs långa inkast som resulterade. Gustav kastade och det blev rörigt framför mål, Mikael Mörk fick pannan på bollen och nickade den snett bakåt till Fellrath som knallhårt nöp till direkt och J-Södras målvakt Alexander Nilsson var helt chanslös.

Målet kom efter 17 minuter och det i ett mycket bra läge efter det att SAIK lite onödigt hamnat i underläge efter bara sju minuters spel.

SAIK-försvaret var inte på tårna när en boll spelades in från kanten. Marko Nikolics boll gick via både målvakten Markus Fröjd och backen Gustav Friberg in i mål. Det kändes som en kalldusch för hemmalaget som annars börjat matchen bra.

SAIK fortsatte att sätta press på J-Södra och det blev en hel del dueller och när sex minuter återstod av första halvlek fick Yoann Fellrath syna det röda kortet efter sin andra varning.

Linderoth gick i taket

En händelse som fick SAIK-tränaren Tobias Linderoth att vädra sitt missnöje i Discoverys intervju inför andra halvlek. Han var inte nöjd med domaren Rickard Sundells bedömningar av flera närkampssituationer.

– Vi lär våra spelare att stå upp och ta kampen och så blåser domaren bara för spelare lägger sig ner och skriker. Så får det inte se ut i svensk fotboll.

Om det var Linderoths missnöje som gick fram hos domaren skall vara osagt, men det blev mindre av dessa situationer i andra halvlek.

Jönköping fick spela slutet av första halvlek och hela den andra halvleken med en spelare mer på banan. Det märktes faktiskt inte. Visst de hade bollen mycket och det var mycket rullande i lågt tempo. Laget gjorde fem byten, men det gav ingen större effekt och Skövde hade väl så mycket framåt i andra halvlek.

Onekligen ett bra betyg för lagets enorma arbetsinsats.

Kontraktet är nära

Skövde AIK har nu tagit 34 poäng och det är 13 poäng ner till kvalstrecket med nio matcher kvar, samtidigt är det bara fyra till allsvenskt kvalplats. Så är läget när seriespelet går in i september. Kontraktet är i praktiken klart även om det återstår tuffa matcher. Närmast Halmstads BK på Örjans vall.

Artikeltaggar

FotbollMarkus FröjdMikael MörkSkövde AIKTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare