Fler inbrott i området – boende sov medan tjuven tog sig in

Publicerad:
Flera inbrottsstölder har anmälts under helgen i Hjo och Tidaholm. I ett av inbrotten var det brytmärken på en altandörr. Genrebild. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Ett flertal inbrottsstölder har anmälts i Skaraborg den senaste tiden. Under helgen har det anmälts fler i Hjo och Tidaholm.

Under lördagen polisanmäldes en inbrottsstöld på en adress i centrala Hjo, där ägarna var bortresta. Inbrottet upptäckes av en person som tog hand om huset åt ägarna. Tjuven ska ha tagit sig in genom ett fönster på baksidan.

På söndagen anmäldes fler inbrottsstölder i Hjo och i grannkommunen Tidaholm. Kring lunchtid på söndagen anmäldes ett inbrott på en adress i bostadsområdet Borrbäck av den boende som varit bortrest och upptäckte det vid hemkomsten.

– Det var oreda inne i huset och garaget och brytmärken på en uterumsdörr, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Inbrottet ska ha skett någon gång sedan i tisdags, då den boende reste iväg.

Under söndagsförmiddagen anmäldes även en inbrottsstöld i Tidaholm. Under natten till söndag mellan 23.30 och 04.30 ska en eller flera okända gärningspersoner tagit sig in i en bostad. De tog sig även in i bilen som stod på tomten.

Detta ska de ha gjort medan de boende sov.

– Det är oklart vad som tillgripits.

Inbrott i Hjovilla – ägarna var bortrestaStöldliga misstänks härja – polisen efterlyser tips: ”Var uppmärksam”

Artikeltaggar

Brott & blåljusHjoInbrottsstöldTidaholm

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare