Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad återkomst i cupsegern: ”Matchens stora utropstecken”

Publicerad:
Julie Aspelund Berg gjorde comeback efter skada till tränaren Daniel Birkelunds glädje när Skövde HF programenligt besegrade division 1-laget Bodens BK HF på bortaplan i den sista gruppspelsmatchen i svenska cupen på fredagskvällen.
Julie Aspelund Berg gjorde comeback efter skada till tränaren Daniel Birkelunds glädje när Skövde HF programenligt besegrade division 1-laget Bodens BK HF på bortaplan i den sista gruppspelsmatchen i svenska cupen på fredagskvällen.

Mittsexan Julie Aspelund Berg gjorde comeback efter skada när Skövde HF körde över division 1-laget Bodens BK HF i den sista gruppspelsmatchen i svenska cupen.

Efter 60 minuters spel i Hildursborg i Boden segrade Skövde HF med 45–17 och kan ladda för en åttondelsfinal senare i höst.

I svenska cupen tillämpas shoot out. Eftersom det skiljer två divisioner mellan Bodens BK HF och Skövde HF fick hemmalaget inleda med sex shoot out före matchstart. Boden förvaltade tre av dessa och därmed var ställningen 3–0 innan det var dags för avkast.

Det tog inte lång tid för Skövde HF att äta upp hemmalagets försprång. Skövde HF var i kapp efter fem minuter och ställningen 4–4 och när Moa Andersson gjorde nästa mål efter 7.30 var gästerna även förbi.

SLA Sportpodd: Skövdes skamfläck

Skövde HF sprang sedan ifrån Boden och ledde med 8–4 efter tio minuter. Den ledningen växte sedan fram till pausvilan och efter de första 30 minuterna ledde Skövdetjejerna med 20–8. Matchen var givetvis redan avgjord.

Höll spelet uppet

Skövde HF höll spelet uppe även i den andra halvleken och seglade ifrån till en 45–17-seger.

– Man ska inte dra för stora växlar av den här matchen. Vi var klara över att vi skulle vinna en sådan här match. Vi har en jättebra inställning och visar en stor professionalitet i det vi gör. Det var en bra genomförd match av oss och vi höll fokus uppe i 60 minuter, säger Skövde HF-tränaren Daniel Birkelund.

– Vi släppte bara in fem spelmål i första halvlek och det är inte ofta man gör oavsett motstånd. Vi hanterade matchen på ett bra sätt och fortsatte hålla en hög nivå även i andra halvlek. Vi hade kul när vi spelade handboll, fortsätter han.

Julie Aspelund Berg är tillbaka i Skövde HF efter sin skada. Mot Boden gjorde hon dessutom två mål i storsegern.
Julie Aspelund Berg är tillbaka i Skövde HF efter sin skada. Mot Boden gjorde hon dessutom två mål i storsegern. Foto: Erica Augustsson

Tillbaka efter skada

Julie Aspelund Berg är tillbaka efter sin knäskada som hon ådrog sig i april och som tvingade henne till en meniskoperation i juli.

– Det är den stora höjdpunkten och utropstecknet i den här matchen. Hon är jätteglad att vara tillbaka och hela laget är jätteglada för hennes skull. Det är väldigt betydelsefullt. Det har gått väldigt bra med hennes rehabilitering. Hon har gjort det bra och teamet runt omkring har hjälpt till bra för att få Julie tillbaka i spel på bästa sätt, säger Birkelund.

Segern betyder att Skövde HF slutar tvåa i gruppen bakom segrande Västeråsirsta HF och är klart för åttondelsfinal senare i höst.

– Det ska bli skoj och spännande. Vi får se vilket lag vi får möta efter lottningen. Jag tycker det är kul med cupen. Vi ser framemot slutspelet i cupen och hoppas på en ok lottning. Det vore riktigt roligt om vi kan gå vidare till en kvartsfinal.

Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF.
Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF. Foto: Anton Gustavsson

Genrepar i Boden

Skövde HF stannar kvar i Boden till på söndag.

Redan i dag, lördag, väntar en ny match då Skövde HF genrepar mot det allsvenska laget Boden Handboll IF.

På torsdag är det sedan seriepremiär i SHE för Skövde HF mot Önnereds HK på bortaplan.

Matchfakta

Svenska cupen, gruppspel:

BODENS BK HF–SKÖVDE HF

17–45 (8–20)

Mål: Bodens BK HF: Malin Häggström 4, Alice Edholm 4, Sally Lindström 2, Elsa Öst 2, Moa Alander 2, Ellinor Larsson 2, Sanna Holmbom 1.

Skövde HF: Elma Örtemark 7, Matilda Forsberg 6, Ida Lindlöf 5, Britta Jakobsson van Stam 5, Johanna Flygelholm 4, Mia Holene Kvithyll 4, Moa Andersson 3, Melina Pilav 3, Tindra Sahlin Wallennius 3, Julie Aspelund Berg 2, Matilde Blaabjerg Madsen 1, Andrea Niva 1, Natalie Wästefors 1.

Utvisningar: Bodens BK HF: 4x2 Minuter. Skövde HF: 5x2 Minuter.

Domare: David Olovsson och Robin Strandberg.

Publik: 87 personer.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollJulie Aspelund BergSkövde HFSvenska cupen i handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.