Hoppa till huvudinnehållet

Klar seger i genrepet: "Klasskillnad när vi tryckte gasen i botten"

Publicerad:
Matilda Forsberg gjorde åtta mål när Skövde HF besegrade Boden Handboll IF i genrepet inför seriespelet. Skövdetränaren Daniel Birkelund tyckte att det var en bra genomkörare för laget inför seriepremiären i SHE på torsdag.
Matilda Forsberg gjorde åtta mål när Skövde HF besegrade Boden Handboll IF i genrepet inför seriespelet. Skövdetränaren Daniel Birkelund tyckte att det var en bra genomkörare för laget inför seriepremiären i SHE på torsdag.

Skövde HF besegrade det allsvenska laget Boden Handboll IF med 38–28 (19–14) i lördagens genrep.

– Det var en bra genomkörare. När vi tryckte gasen i botten var det rätt stor klasskillnad, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

Skövde HF spenderade helgen i Norrbotten och Boden.

Skövde HF flyger norrut för cupmatch och genrep: ”Blir bra för gruppen”

Efter fredagskvällens vinst mot division 1-laget Bodens BK HF i svenska cupen passade Skövde HF även på att spela en sista träningsmatch innan seriespelet inleds.

Efterlängtad återkomst i cupsegern: ”Matchens stora utropstecken”

Skövde HF genrepade mot det allsvenska laget Boden Handboll IF på lördagen och tog en klar seger.

– Det blev en jättefin genomkörare. Vi byggde vidare ifrån i går (läs fredag). Vi lyckades vara hyfsat noggranna med det vi gjorde. Vi hade bra kontringsspel och bra omställningar. Det var bra bolltempo och bollsläpp i anfallsspelet. Vi producerade väldigt många lägen och hade rätt lätt för att göra mål, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

– Vi gick runt på hela truppen. Alla fick speltid. Sedan blev det lite en känsla av en träningsmatch någonstans i perioder när det svängde lite. I de perioder när vi tryckte gasen i botten var det rätt stor klasskillnad. Det krävs inte att vi ska gå ner alltför många procent för att det ska bli betydligt jämnare, fortsätter han.

Johanna Flygelholm och Skövde HF vann klart mot Boden Handboll IF i genrepet.
Johanna Flygelholm och Skövde HF vann klart mot Boden Handboll IF i genrepet. Foto: Anton Gustavsson

"En bra genomkörare"

För Skövde HF:s del var det nyttigt att få ytterligare 60 minuters matchtempo i benen inför torsdagens seriepremiär i SHE.

– Totalt sett en bra genomkörare för oss inför seriespelet. Vi fick ut mycket av matchen, framför allt offensivt. Defensivt känner vi att det blir lite för många insläppta mål. Vi är inte helt nöjda med försvars- och målvaktsspelet men i de perioder vi gör det vi ska så fungera det bra. Vi är inte oroliga för det.

Mittsexan Julie Aspelund Berg gjorde comeback i fredagens cupmatch och fick ytterligare speltid i lördagens genrep.

– Julie fick en hel del speltid. Hon spelade kanske 25 minuter. Det är glädjande att hon är tillbaka. Det är jätteviktigt för oss att ha henne i gång igen även om hon givetvis är lite ringrostig.

Skövde HF:S Johanna Flygelholm och Elma Örtemark hade anledning att vara glada efter segern i genrepet.
Skövde HF:S Johanna Flygelholm och Elma Örtemark hade anledning att vara glada efter segern i genrepet. Foto: Anton Gustavsson

Försäsongen över

Skövde HF har spelat sex träningsmatcher och tre cupmatcher när försäsongen nu är till ända.

– Vi ser framemot att få dra igång serien. Man är alltid spänd när man ska i gång. Man vet aldrig men känslan är bra. Det här var ett bra kvitto. I den utsträckning man ska dra några växlar så tycker jag det har varit så bra som det kunde ha varit utan att överanalysera något, säger Birkelund och fortsätter:

– Det är ett helt annat motstånd som väntar framöver men vi har hanterat det motstånd vi hade i helgen på bästa sätt. Vi stänger försäsongen med en bra känsla. Vi är nöjda med det vi har gjort och går in i seriespelet med en skadefri trupp. Många spelare är på väg mot en bra form och många saker spelmässigt sätter sig bättre och bättre.

Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.
Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund. Foto: Anton Gustavsson

Inleder mot Önnered

Säsongen är lång och nu väntar 22 seriematcher fram till våren och även åttondelsfinal i svenska cupen senare i höst.

– Vi har definitivt fortfarande en del saker att jobba med och som vi behöver förbättra och utveckla vidare. Så kommer det alltid att vara. Det är hela tiden en process men vi befinner oss just nu där jag vill att vi ska vara.

Skövde HF begår seriepremiär i SHE mot Önnereds HK på bortaplan på torsdag.

Matchfakta

Träningsmatch

BODEN HANDBOLL IF–SKÖVDE HF

28–38 (14–19)

Mål: Skövde HF: Matilda Forsberg 8, Julie Asplund Berg 4, Tindra Sahlin Wallenius 4, Johanna Flygelholm 3, Britta Jacobsson van Stam 3, Melina Pilav 3, Elma Örtemark 3, Moa Andersson 2, Ida Eriksson 2, Mia Kvitthyll 2, Ida Lövberg 2, Matilde Madsen 1, Natalie Wästefors 1.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.