Hoppa till huvudinnehållet

Guldmedaljör från Tibro: ”Känns fortfarande overkligt”

Publicerad:
Tilda Kämmlein
tilda.kammlein@hjotidning.se
Thomas Lundmark, guldmedaljör.
Thomas Lundmark, guldmedaljör. Foto: Tilda Kämmlein

När Veteran-SM i crossfit avgjordes i Stockholm Arlandastad den 21 augusti stod Thomas Lundmark från Tibro högst upp på prispallen – efter en tuff kamp om förstaplatsen.

– Allt handlar om att vara så allsidig som möjligt, berättar guldmedaljören.

Thomas Lundmark satte hemkommunen Tibro på kartan när han kammade hem vinsten under Veteran-SM i crossfit. Trots att han tränat hårt inför tävlingen hade han inte ens vågat drömma om att ta hem guldet.

– Det är ju Sveriges elit, säger han och fortsätter:

– Hela helgen är så märklig. Det är så mycket adrenalin, spänning och känslor så det var svårt att hinna känna efter under tiden. Det känns fortfarande overkligt.

Olika tävlingsmoment

Under SM finns 6 tävlingsdelar som alla testar deltagarna i olika förmågor och färdigheter. Det gäller att vara så mångsidig som möjligt för att konkurrera i toppen.

– Man får väga vad som helst, det finns inga viktklasser. Väger du mycket kanske du lyfter tungt men tappar på smidigheten och tvärtom. Man försöker att inte ha någon riktig botten, utan vara så jämn som möjligt, förklarar han och fortsätter:

– I crossfit är det oftast inte de tillfälligt spektakulära insatserna som skapar vinnaren i slutändan. Man kan säga att den som är bra på mycket men inte bäst på något passar bra i den här sporten.

Mångsidig träning

Thomas Lundmark är i grunden hockeyspelare, men valde att sadla om och träna mer mångsidigt.

– Jag har bland annat hållit på med klättring och mountain bike innan jag fastnade för crossfit, berättar han.

Thomas har utövat sporten i ungefär åtta år och har inga planer på att lägga ner. En stor del av sin lediga tid spenderar han på Energilyftet i Tibro, och tar nu sikte mot nästa tävlingstillfälle.

Artikeltaggar

CrossfitTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.