Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad afton för Moberg: ”Stämde perfekt”

Publicerad:

Färjestadtränaren Jonas Moberg är inne i ett fint stim.

Under tisdagskvällen tog han sin andra seger på Axevalla inom loppet av tre veckor då Ivanhoe Jaam blev lotsad först över mållinjen.

Fyraåringen började sin tävlingskarriär förra hösten med två segrar, men därefter hade han gått segerlös i sex raka starter innan han åter stod som vinnare på Axevalla. Efter att blivit nerstruken till innerspår bakom bilen såg det utmanade ut att komma till i loppet, men Moberg löste det på bästa sätt. Efter ett varv kunde han skifta vinnarhålet mot andra utvändigt och när därtill kunde vänta med nådastöten tills 300 meter återstod avgjorde Ivanhoe Jaam relativt enkelt.

– Det stämde perfekt samtidigt som tempot var bra. Han var inte helt hundra ändå idag trots segern; vi har lite problem med fräschören, men det finns en hel del i honom. Det var faktiskt nära att han galopperade i första kurvan och jag fick även hålla ordning på honom till slut. Men, det här är en häst för framtiden. Jag tror absolut det är en häst för en V75, sade Jonas Moberg.

Hemmatränaren Eric Martinsson kunde glädjas åt revansch för Fluttershy A.F. För två veckor sedan galopperade stoet som betrodd i ett V75-lopp, men nu stod hon på benen och speedade till vinst via ett perfekt smyglopp i tredje invändigt.

Mikaela Rydberg får representera Axevalla i Amatör-SM. Från dödens löste han uppgiften på ett övertygande vis och ordnade hennes fjärde kuskseger för året. Lördag den 8 oktober avgörs finalen på Åby i Mölndal och kan komma att ta plats inom det så uppmärksammade V75-spelet.

André Eklundh fick häftig snurr på åttaåriga Infinitus i högsta klassen. Från ledningen var hästen aldrig nära att tappa kommando om loppet och kan mycket väl dyka upp i lördagssammanhang under hösten.

Anders Svanstedt avrundade V64-omgång med egentränade J.S.Peaky Blinders.

Jonas Moberg.

Artikeltaggar

Jonas MobergTrav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.