Vem ska stoppa förväntade skyttekungen? – ”Är oklart”

Publicerad:
IFK Skövdes målvakter den kommande säsongen: Victor Bang, Milan Bomastar, Alexander Skog. Foto: Linus Hellman

När spelarna själva tippar vem som vinner skytteligan i Handbollsligan faller valet på Hammarbys Martin Dolk. Men frågan är vem av IFK Skövdes målvakter som ska stoppa honom i fredagens premiär?

– Det är oklart, säger IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

Om spelarna i Handbollsligan får rätt kommer Hammarbys Martin Dolk att vinna skytteligan före Sävehofs Elias Ellefsen A Skipagötu och Lugis Fredrik Olsson.

17,5% av de 143 spelarna som svarat i ATG:s enkät tror att Bajens spelgeni gör flest mål av alla och på fredag möter han IFK Skövde i premiären av Handbollsligan.

Vem som kommer att stå i IFK:s mål, och hindra Dolk från en målrik start på säsongen, är dock ännu inte klart då pappersstrul försenade nyförvärvet Milan Bomastars ankomst till Skövde.

Martin Dolk.
Martin Dolk. Foto: MATHIAS BERGELD
Efter pappersstrulet: Nu är nye målvakten på plats

Victor Bang finns tillgänglig vilket även 18-årige Alexander Skoog gör , men IFK Skövde väntar nu på att det serbiska nyförvärvets övergång ska hinna gå igenom innan fredag.

– Det är oklart om han är klar. Vi har lämnat in alla papper och väntar på svar från förbundet. Det hoppas vi på och siktar på, säger IFK:s tränare Henrik Signell till SLA på måndagens upptaktsträff på Åby travbana i Göteborg.

Slipper favorittrycket: ”Rimligt”

Hammarbys tränare Patrik Fahlgren är förstås också på plats på Åby, men Signell menar att det inte är någon dimridå från Skövdehåll.

– Haha, nej det är det inte. Jag vet faktiskt inte om han hinner bli klar, men jag hoppas det.

Patrik Fahlgren har kikat på IFK Skövdes cupmatcher den här säsongen och arbetet med att kartlägga Skövde inför premiären är i full gång, men Milan Bomastar har han inte koll på.

– Jag har ingen koll alls faktiskt, men ska förhöra mig om det i veckan.

Det är svårscoutat med andra ord?

– Det får man säga. Det är mycket svårscoutat.

SLA Sportpodd: Premiärextra

Artikeltaggar

HandbollIFK Skövde handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare