Bang stal showen när IFK vann: "En av mina bättre matcher"

Publicerad:
IFK Skövdes målvakt Victor Bang gjorde en bra match. Foto: Viktor Ljungström

IFK Skövdes nye målvakt Milan Bomastar blev spelklar till seriepremiären.

Men det var lagets danske målvakt Victor Bang som stal uppmärksamheten i 30–25-segern mot Bajen.

– Jag fick ett övertag på deras spelare. Det kändes skönt, säger Bang som stundtals storspelade och räddade flera straffar.

Med bara timmar kvar till avkast i seriepremiären mot Hammarby IF HF fick IFK Skövde HK ut med beskedet om att målvakten Milan Bomastar var tillgänglig för spel på fredagskvällen.

Det har varit strul med IFK Skövdes nye målvakts arbetstillstånd och registrering. Bomastar är ifrån Serbien och 23-åringens arbetstillstånd beviljades först förra veckan och han kunde då anlända till Skövde.

Det har varit många turer i Bomastars övergång från spanska Adémar Leon till IFK men på matchdagen i ligapremiären mot Bajen meddelade de blåvita att målvakten var klar för spel. Nu är övergången registrerad även av förbundet.

Började på bänken

Bomastar kom in i spel först med sex minuter kvar att spela och debuterade därmed för sin nya klubb.

Dessförinnan hade lagets andra målvakt Victor Bang svarat för en stark insats mellan stolparna.

– Det är kanske min bästa insats i Skövde. Det är i alla fall helt klart en av mina bättre matcher, säger Victor Bang.

Han noterades för åtta räddningar i den officiella statistiken men känslan var att det blev fler än så.

IFK Skövdes nye målvakt Milan Bomastar tillsammans med målvaktstränaren Robert Lechte. Bomastar gjorde ett kort inhopp i matchens slutskede och fick därmed debutera för sin nya klubb.
IFK Skövdes nye målvakt Milan Bomastar tillsammans med målvaktstränaren Robert Lechte. Bomastar gjorde ett kort inhopp i matchens slutskede och fick därmed debutera för sin nya klubb. Foto: Viktor Ljungström

Räddade flera straffar

IFK Skövdes danske målvakt räddade bland annat två straffar och när Martin Dolk skulle skjuta ännu en straff missade han hela målet.

– Om han hade träffat målet tror jag att jag hade räddat, ler Bang som säger att han tränar extra på straffar efter träningarna.

Nu bildar han målvaktspar med Milan Bomstar den här säsongen.

– Jag får en chans att stå och den ska jag också att ta. Jag ska göra mitt och det känns bra att få förtroendet. Sedan hoppas jag att jag får till ett bra samarbete med Milan. Det blir konkurrens om speltiden, säger Bang.

– Jag har haft en bra försäsong där jag har fått spela mycket. Det är bara att köra vidare, fortsätter 23-åringen.

IFK Skövdes målvakt Victor Bang.
IFK Skövdes målvakt Victor Bang. Foto: Viktor Ljungström

”Ett härligt kvitto”

Efter att Fabian Norsten lämnade laget för proffsspel utomlands mitt under försäsongen för spel har Bang fått tagit ansvaret mellan stolparna och gjort det bra.

IFK Skövde blev en vinnare direkt mot Hammarby.

– Det här var ett härligt kvitto för oss. Vi gör vår bästa match för säsongen. Nu möter vi flera av topplagen i följd i de kommande matcherna. Det ska bli intressant att se, resonerar Bang.

– Det är nu vi måste vara bra för att kunna ta extra poäng och vara med i toppen, utvecklar han.

I nästa omgång väntar bortamatch mot en av guldfavoriterna IK Sävehof.

Artikeltaggar

Hammarby IF HFHandbollHandbollsliganIFK Skövde handbollMilan BomastarVictor Bang

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare