Hoppa till huvudinnehållet

Man i 50-årsåldern häktad efter vilda polisjakten

Publicerad:
En man i 50-årsåldern häktades vid Skaraborgs tingsrätt på onsdagen, misstänkt för bland annat försök till grovt våld mot tjänsteman.

På söndagsmorgonen greps två män efter en våldsam biljakt mellan Falköping och Vara. Vid ett tillfälle avlossade polisen ett skott i samband med att männen försökt köra på dem.

På onsdagen häktades en av dem vid Skaraborgs tingsrätt för bland annat försök till grovt våld mot tjänsteman.

Händelsen, som SLA tidigare har rapporterat om, inträffade tidigt på söndagsmorgonen efter att polisen försökt stoppa två män i ett fordon i Falköping. Männen flyr dock från platsen och rammar bland annat en polisbil vid två tillfällen och försöker även köra på polisen i utkanten av Vara kommun efter att ha kört över en spikmatta. Polisen väljer att avlossa ett skott i det skedet.

Männen kunde sedermera gripas.

På onsdagen lämnade kammaråklagare Lars Johansson in en häktningsframställan om bland annat försök till mord och de två männen, som är i 30- respektive 50-årsåldern och från Göteborgsområdet, misstänks på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Visst, den äldre mannen häktades men misstanken om mordförsök ströks. Däremot misstänks han på sannolika skäl för grov vårdslöshet i trafik, försök till grovt våld mot tjänsteman och dieselstöld.

Häktningsyrkandet beträffande den yngre mannen avslogs och han försattes istället på fri fot.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGöteborgLandvetterSkaraborgs tingsrättVara

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.