Hoppa till huvudinnehållet

Stora tågstrulet – förseningar i trafiken och problem med appen

Publicerad:
Reporter Jesper Ottoson
Jesper Ottoson
jesper.ottoson@sla.se
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Anna Warner

Ett elfel orsakar stora förseningar och inställda avgångar till och från Göteborg under eftermiddagen.

Samtidigt har flera användare haft problem att söka i Västtrafiks reseplanerare.

Elfelet inträffade klockan 15.17 och totalstoppet i tågtrafiken utspelades i över en timme. Även avgångar från resecentrum i Skövde påverkades.

– Det är helt strömlöst just nu på grund av en nedriven kontaktledning vid Göteborgs central, sade Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket, till GP.

Klockan 16.28 meddelade Trafikverket att problemet var löst.

Under eftermiddagen kommer förseningar infalla som konsekvens av stoppet. Ersättningsbussar kallas in till inställda avgångar.

Enligt Västtrafiks senaste prognos ska alla tåg kunna rulla som vanligt igen klockan 19.30.

Appen strular

Parallellt med elfelet upplevde flera användare strul med Västtrafiks app Reseplaneraren och To Go. På grund av ett it-relaterat problem gick det inte att söka efter resor.

– Våra tekniker jobbar med ärendet nu, men det finns ingen prognos för när det ska vara klart, sade Henrik Kjellberg, presskommunikatör vid Västtrafik, till SLA vid 16.45-tiden.

Ett problem som vid 17.40-tiden rapporterades vara löst.

Artikeltaggar

GöteborgSkövdeTransport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.