Hoppa till huvudinnehållet

Heid väntar: Nu är Skövde HF favorit

Publicerad:
Blir det lika glatt i kväll? Johanna Flygelholm och Annie Linder efter segern mot Skuru. Flygelholm ställs mot sin förra klubb. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF har fått bästa möjliga start på seriespelet, först seger i Önnered (27–25) och sedan vinst mot Skuru (25–24) efter en grym avslutning som Elma Örtemark avgjorde efter en luftpassning i målgården signerad Johanna Flygelholm. Det var enda gången som Skövde HF var i ledningen i matchen.

Skövde HF har fått bästa möjliga start på seriespelet, först seger i Önnered (27–25) och sedan vinst mot Skuru (25–24) efter en grym avslutning som Elma Örtemark avgjorde efter en luftpassning i målgården (japan) signerad Johanna Flygelholm. Det var enda gången som Skövde HF var i ledningen i matchen.

Så det blir ett SHF med gott självförtroende i ryggen som åker till Göteborg för att möta BK Heid. Ett lag som haft det minst sagt tufft i säsongsstarten och förlorat klart mot såväl Hallby som H65 Höör.

BK Heid har ett orutinerat lag som allmänt tippas få det mycket svårt att hänga kvar.

Favorittryck

Den här gången är Skövde HF favorit till att vinna matchen. Tittar vi historiskt de senaste säsongerna har det inte skett vid så många tillfällen. Nu skall det bli spännande att se hur spelarna klarar den pressen.

Hur som helst har Skövde HF visat bra klass hittills och har efter en lite ojämn försäsong fått det att fungera tillräckligt bra för att vinna matcher.

– Det är jätteskönt. Det ger oss lugn och ro. Nu har vi fyra poäng på kontot som ingen kan ta ifrån oss. Alla poäng i SHE kräver ett hårt jobb, kommenterade SHF-tränaren Daniel Birkelund efter segern mot Skuru.

När det gäller laget så fick mittsexan Ida Eriksson bryta matchen senast efter att ha trampat snett. Återstår att se hur det blir med hennes medverkan, finns ingen anledning att chansa.

Efter den här matchen väntar sedan det första landslagsuppehållet i SHE. Nästa match i den fjärde omgången spelar Skövde HF hemma mot Lugi den 11 oktober.

BK HEID–SKÖVDE HF

FORMEN

Senaste matcher:

BK Heid: Hallby (h) 18–28, H65 Höör (b) 16–30.

Skövde HF: Skuru (h) 25–24, Önnereds HK (b) 27–25.

OMGÅNGEN

22/9: Sävehof–Kungälv, Skara HF–Hallby, Skuru–Önnered, Lugi–Höörs HK H 65, 23/9: BK Heid–Skövde HF, 25/9: VästeråsIrsta–Kristianstad HK.

BÄSTA MÅLSKYTTAR

BK Heid: Ida Berlin 10, Amina Jasarevic 7, Elin Leissner 5.

Skövde HF: Matilda Forsberg 16, Elma Örtemark 8, Johanna Flygelholm 8.

PASSNINGSLIGA

BK Heid: Vanja Andersson 4, Amina Jasarevic 4, Ida Berlin 3.

Skövde HF: Johanna Flygelholm 6, Elma Örtemark 3, Moa Andersson 3.

MÅLVAKTER

BK Heid: Clara Wolf 29 i räddningsprocent, Andrine Flaat 19.

Skövde HF: Annie Linder 29 i räddningsprocent.

SLA-LIGAN

Skövde HF: Matilda Forsberg 6, Johanna Flygelholm 2, Elma Örtemark 2, Annie Linder 2.

Artikeltaggar

Annie LinderBK HeidDaniel BirkelundElma ÖrtemarkHandbollIda ErikssonJohanna FlygelholmSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.