Hoppa till huvudinnehållet

Seniormässan tillbaka efter pandemiuppehåll: ”Dragplåstret är väl Amelia Adamo”

Publicerad:
Reporter Amelie Länsberg
Amelie Länsberg
amelie.lansberg@sla.se
Amelia Adamo ses av flera som ett av dragplåstren på årets seniormässa. Arkivbild.
Amelia Adamo ses av flera som ett av dragplåstren på årets seniormässa. Arkivbild. Foto: Roland Svensson

Efter två års pandemiuppehåll är Seniormässan tillbaka, under tisdagen intar de Arena Skövde. Mässan riktar sig till den som definierar sig som senior och kommer bland annat bjuda på utställningar, föreläsningar och tipspromenad.

– Det blir en heldag där, säger Ing-Marie Åberg från PRO Skövde.

Seniormässan har en lång historia i Skövde och årets mässa har planerats sedan i våras i det kommunala pensionärsrådet. Skövde kommun arrangerar tillsammans med de lokala pensionärsorganisationerna. Mässan är gratis att besöka och många hundra besökare väntas. Ing-Marie ser eventet som viktigt, speciellt efter att pandemin satte stopp för många samlingar.

– Äntligen har vi fått börja igen. Vi är sugna på träffas, det är ju en social grej det här. Det är en mötesplats samtidigt som man får till sig intressanta saker och inspiration.

Ing-MarieÅberg från PRO Skövde ser fram emot mässan, att få lyssna på intressanta föreläsningar och träffa andra. Foto: Privat
Ing-MarieÅberg från PRO Skövde ser fram emot mässan, att få lyssna på intressanta föreläsningar och träffa andra. Foto: Privat

Utställare

Ett 50-tal utställare finns på plats i mässområdet redan vid 9:30. Bland utställarna kan till exempel nämnas Aktiva seniorer, digital fixare och Veterankraft Skaraborg. Man kan även gå en tipspromenad bland montrarna under dagen.

Föreläsningar

Vid 10:30 öppnar konferencieren Susanne Rolfner Suvanto upp scenprogrammet med att prata om olika aspekter av ensamhet och att vara äldre. Efter paus med körsång blir det samtal om hjälp som finns att få från kommunen, till exempel med digital fixare. Efter lunch har bland annat Catharina Gillsjö ett pass där hon berättar om verksamheten på Skaraborgs hälsoteknikcentrum och vilken hjälp man kan få därifrån.

Dragplåster

Sist ut av föreläsarna är Amelia Adamo. Hon ska utgå från sina egna erfarenheter och prata om huruvida 70 är det nya 50. Hon tycker att man ska investera i Kärleksbanken och ta fram sitt PMA, ett uttryck som hon ska förklara på plats.

– Dragplåstret är väl Amelia Adamo, det kan vara intressant. Hon pratar mycket om att bara för att man levt fler år än många andra så måste man få räknas i alla fall.

Artikeltaggar

Aktiva seniorerAmelia AdamoMänskligtPROSKPFSkövdeSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.