Hoppa till huvudinnehållet

Vi är öppna med våra kostnader och intäkter

Publicerad:
Skövde HF svarar på insändaren om avgifterna för att delta i föreningens verksamhet och konstaterar i sin replik bland annat att man är transparent med att en del av avgifterna finansierar klubbens elitlag i SHE och att man jobbar för att ändra på det. Foto: Anton Gustavsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I måndagens SLA (26/9) kunde vi läsa en anonym insändare om att det är dyrt att spela handboll i Skövde HF och skribenten jämförde oss med andra föreningars avgifter och krav på arbetsinsatser. För oss är det viktigt med dialog och vi tycker det är olyckligt att massmedia används som sätt att kommunicera med oss i styrelsen. Vi är fullt öppna med våra kostnader och intäkter till våra medlemmar och har inte några problem att berätta för den som frågar oss.

Skövde HF är en förening där endast tjejer är aktiva. Vi är många i föreningen som arbetar för att de skall få de bästa och lika förutsättningar som killar. Såväl som hos barn som hos vuxna i föreningen. Skövde HF är en av tolv föreningar i Sverige som spelar i elitserien, SHE. Det är vi stolta över men vet också att vi inte klarar detta utan den ekonomi som föreningen omsätter idag. Vi är transparenta med att del av de avgifter som föreningens medlemmar betalar går till att finansiera vårt elitlag. Vi sliter hårt för att förändra detta så klart.

För att lyckas öka intäkterna till föreningen och på så sätt underlätta för våra medlemmar behöver vi förbättra tre intäktsområden.

1.Öka antalet betalande publik på elitlagets hemmamatcher.

2.Öka partnerintäkter till föreningen (mycket baserat på hur stor publik vi har).

3.Utveckla Annliz Cup så att den genererar mer pengar till föreningen.

I insändaren jämfördes våra avgifter med andra föreningar. Vi använder gärna IFK Skövde Handboll som jämförelse och det som skiljer oss är just publik, partnerintäkter och en stor cup som genererar mycket pengar till föreningen.

Alternativet till ökade intäkter är att sänka kostnaderna. Det innebär att vi får ändra målsättningen att spela i SHE och inte ha anställd personal. Det är medlemmarna som beslutar ifall vi skall satsa på vårt elitlag och hittills har ingen ifrågasatt detta eller lämnat in ett förslag till årsmötet att förändra detta. Vi tror att majoriteten är stolta över att tillhöra Skövde HF och vill att elitlaget fortsätter marknadsföra oss på det sätt de gör.

Vi har full förståelse för att det kan upplevas som mycket pengar och mycket aktiviteter. Vill ni vara med och förändra detta över tid så behöver vi fler personer som engagerar sig i de områden som nämns ovan. Vi är cirka 800 föräldrar i föreningen men ytterst få engagerar sig idag i det som inte rör sitt eget lag eller sitt eget barn. Vill du göra skillnad? Hör gärna av dig till oss så kan vi hitta något som du tycker om och vill utveckla tillsammans med oss.

Styrelsen Skövde HF

Artikeltaggar

Insändare