Hoppa till huvudinnehållet

Ett svar som inte rätade ut några frågetecken

Publicerad:
Insändarskribenten håller inte med sektorschefen Per Granath när det gäller schema, tider och arbetsmiljö inom Skövde kommuns omsorg.
Insändarskribenten håller inte med sektorschefen Per Granath när det gäller schema, tider och arbetsmiljö inom Skövde kommuns omsorg. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till Per Granath (SLA, 19/9). Per Granath, hoppas du förstår att ditt svar inte rätade ut några frågetecken. Aktuell forskning skriver du. Menar du verkligen att det behövs forskning för att ta reda på hur arbetstider och arbetsmiljö har påverkat oss?

Är det inte bättre att lyssna på vad vi säger, hur vi mår? Konsekvensanalys?

Att vi medarbetare är värdefulla? Ja,men var rädd om oss då. Var rädd om alla som är kvar, för många har redan gett upp och lämnat vården inom kommunen.

Prata med vår chef? Det enda dom kan göra är att hänvisa till bemanningshandboken, som verkar vara oföränderlig?

Brukarens bästa? Kan lova dig att detta inte är det bästa för våra brukare. Personal som inte orkar, det är större risker att det görs fel. Riskbedömning?

Vart tog kommunens ledord vägen, trygghet, ansvar och ett respektfullt bemötande? Det borde ju gälla även er, mot era medarbetare. Faktabaserade förslag? Har du inte fått det? Har du missat hur många bättre förslag enheterna har?

Återigen, är det inte vi som jobbar på golvet som känner hur ohållbart detta är? Ledningen ska kompromissa? Heltidsarbetare som sällan är sjuk? Sjukskrivningarna har ju istället ökat. Jag kan lova dig att det skulle gå att få ihop något tillsammans, som är bättre för både de som vill och de som inte vill kunna arbeta heltid. Något som skulle vara bättre för både brukare och personal. Vi har valt vårt jobb för att det är det man vill, brinner för och vill kunna stanna kvar.

Ännu en gång, välkommen att prova på ett sådant här schema, sedan kan du få forska i hur det kändes.

Fortfarande usk i Skövde kommun

Artikeltaggar

Insändare