Vad hände med vår vård som var i toppklass?

Insändare
PUBLICERAD:
Signaturen ”En som skäms” vill se att Skövdekommun prioriterar vården högre och ger dem som arbetar där bättre förutsättningar.
Foto: Tore, Meek
Jag älskar mitt yrke men fick byta på grund av att kroppen sa ifrån. Att se mina vänner både i kommunen och inom landstinget kämpa och gå på knäna. Vad hände med att hjälpa vårdfolket efter pandemin som politikerna lovade?

De blev bara värre, att man nu är orolig för att bli sjuk eller ens närstående ska bli det. Att man som kommun och i många andra delar av Sverige ens kan med att be sin personal att sälja sin semester är under all kritik.

Förtjänar inte personalen att faktiskt få vara lediga när det är sommar, räcker inte all övertid och all beordring? Jag skäms över hur vi som kommun behandlar vår vårdpersonal. Samt hur dåligt alla mår som är i behov av hjälp av just denna fantastiska vårdpersonal som försöker ge den bästa vården fast det inte går på grund av späckade scheman och personalbrist.

Borde inte alla i vården istället få extra kompensation i pengar, några extra lediga dagar och bättre scheman för att visa sin tacksamhet? Nej, istället gör ni arbetsbördan värre. Snälla gör något åt detta innan det är försent.

Något jag inte heller kan förstå är varför man väljer att skicka ut reklamblad om Skövdes vision, vad kostade inte det? Säkert väldigt mycket skattepengar, hade inte de vart bättre att lägga dem på vården istället? Ni drömmer om Skövdes vision men den drömmen finns inte just nu. Välj rätt prioriteringar istället och låtsas inte som att allt är bra.

Jag betalar gärna mycket i skatt om jag vet att vi har en vård som vi kan vara stolta över. Gärna också om jag vet att kommunen sätter vården högst upp på listan och inte längst ner.

En som skäms

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.