Hoppa till huvudinnehållet

Djurdrama i Stenstorp – två hundar blev attackerade med kniv: ”Rörigt ärende”

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Tre hundar hamnade i klinch med varandra – då valde en man att dra fram en kniv och hugga två av hundarna. I samband med händelsen blev knivmannens kamrat svårt hundbiten.

– Det är ett rörigt ärende som kommer att behöva utredas vidare, säger Michael Thersthol på polisen.

Det var vid 18.20-tiden på fredagskvällen som polis larmades till en adress i Stenstorp. Enligt inringaren hade en knivskärning ägt rum och polisen valde av larmets dignitet att slå på stora trumman och skicka flera patruller.

Vid framkomsten visade det sig att en knivskärning inträffat. Däremot hade ingen person blivit huggen – däremot två hundar.

Inledningsvis talades det om att en hund blivit knivskuren. Senare under fredagskvällen framkom det att totalt tre hundar skadats. Två av dem ska ha knivskurits och den tredje blivit biten av en annan hund.

– Det hela ska ha börjat med att hundarna bråkade med varandra. Då har en man dragit fram en kniv för att försöka stoppa bråket. I samband med detta blir en person svårt hundbiten. Det verkar dock inte som att det är mannen med kniv som blivit biten, utan dennes kamrat, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson på polisen i region väst.

Blödde kraftigt

Den hundbitne mannen, som är i 25-årsåldern, uppgavs ha fått svåra bitskador och ska efteråt ha blött kraftigt. Han fördes till sjukhus med ambulans.

– Det verkar ändå som att mannen klarat sig med lindriga skador, säger Michael Thersthol, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Samtliga hundar fördes till veterinär, varav de två knivskadade hundarna uppges ha ådragit sig allvarliga skador.

– Anmälningar om vållande till kroppsskada samt bristande tillsyn av hund har upprättats. Det är fortfarande mycket som är oklart, men ärendet kommer att utredas vidare. Klart är i alla fall att det finns en målsägande, alltså den mannen som blivit hundbiten, samt en misstänkt som dragit fram kniven och skadat hundarna, säger Michael Thersthol.

Ingen är gripen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFalköping

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.