Hoppa till huvudinnehållet

Kungligt besök vid P4 på Pansardagen

Publicerad:
Reporter Jenny Hortlund
Jenny Hortlund
jenny.hortlund@sla.se
Kung Carl XVI Gustaf när han besökte Karlsborg tidigare under året och lämnade över Livregementet husarers nya standar.
Kung Carl XVI Gustaf när han besökte Karlsborg tidigare under året och lämnade över Livregementet husarers nya standar. Foto: Tobias Larsson Franzén

Pansardagen firas på lördag den 8 oktober på Skaraborgs regemente då 80 år sedan passerat sedan det blev ett pansarregemente. Vid en högtidlig ceremoni kommer Konung Carl XVI Gustaf att besöka regementet.

En utställning av materiel på Heden i Skövde garnison kommer att finnas tillsammans med pansarfordon från de senaste 80 åren kommer att visas upp. För den nyfikne kommer även frivilligorganisationer kopplade till försvarsmakten, veteranföreningar och kamratföreningar finnas på plats för att svara på frågor och visa upp sin verksamhet.

Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf kommer under lördagsförmiddagen att överlämna nya fana vid en högtidlig ceremoni inne på kaserngården på Skaraborg regemente. Under ceremonin kommer grindarna till regementet att vara öppna för allmänheten.

En parad med pansarfordon från 1942 fram till idag kommer att genomföras på Pansarvägen inne på garnisonen efter fanöverlämningen.

Utställningen har öppet mellan 10.00-14.00 men innan den öppnar kommer en fanvakt med musikkår marschera fram och tillbaka till Hertig Johans torg.

Artikeltaggar

SamhälleSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.