Hoppa till huvudinnehållet

Priset ska spegla verkligheten

Publicerad:
Signaturen ”Skidmotionär” betalar gärna ett högre pris för att åka skidor på Billingen, men under förutsättning att man får den produkt som utlovas.
Signaturen ”Skidmotionär” betalar gärna ett högre pris för att åka skidor på Billingen, men under förutsättning att man får den produkt som utlovas. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag läste i SLA (29/9) om de höjningar som beslutats vad gäller dagskort och säsongskort för längdskidåkning på Billingen. "Priset ska spegla den produkt vi har där uppe" säger de som beslutat. Jag anser att priset ska spegla den produkt som finns i verkligheten.

Skövde kommun gör reklam i olika media om att det finns tio kilometer konstsnöspår på Billingen, men mig veterligen har man aldrig lyckats få till tio kilometer åkbara konstsnöspår under senaste åren. Vi skidåkare har varit glada om det har funnits fyra-sex kilometer att åka i. Inte ens när det varit minusgrader under många dagar och pumparna går så blir det snö så att det räcker till det som utlovas av kommunen.

Dessutom har trenden under senaste året varit att prioritera slingan ner till Billingecenter samt den nya backen som tillverkats istället för att spruta snö på de slingorna där vi vanliga motionärer vill åka, såsom Campingslingan, Toppslingan etcetera. Man får lätt känslan av att vi motionärer inte är en intressant målgrupp för kommunen.

Det står också i artikeln att priserna på Billingen ligger lågt i jämförelse med andra anläggningar. Tyvärr, Skövde kommun, så är Billingens konstsnöanläggning inte i närheten av andra välskötta anläggningar som Ulricehamn och Borås. Där sprutas det snö tidigt på säsongen och det finns betydligt längre sträckor än på vårt berg.

Jag betalar gärna ett högre pris för åkkorten om man får den produkt som utlovas, nämligen tio kilometer konstsnöspår, och jag tror att många håller med mig. Det är också roligt att Skövde får arrangera SM-veckan men glöm inte bort oss motionärer. Det är vi som genererar intäkter när SM-åkarna har åkt hem.

Skidmotionär

Artikeltaggar

Insändare