Hoppa till huvudinnehållet

Ge SAIK hyresfri tillgång till Södermalms IP

Publicerad:
Håkan Andrén tycker inte att Södermalms IP håller måttet som arena i Superettan och tycker att Skövde AIK ska få tillgång till arenan utan att betala hyra de sista tre matcherna.
Håkan Andrén tycker inte att Södermalms IP håller måttet som arena i Superettan och tycker att Skövde AIK ska få tillgång till arenan utan att betala hyra de sista tre matcherna. Foto: Anton Gustavsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Undertecknad är stor fotbollsälskare och tillika mycket idrottsintresserad. Jag skriver under med mitt namn och har inget mandat eller uppdrag från någon klubb, organisation eller politiskt parti.

Vi kan glädjas över att ha tre elitlag i stora bollsporter som fotboll och handboll, Skövde AIK, IFK Skövde och Skövde HF. Det är klubbar som ofta förekommer i media ‒ tv, radio, tidningar ‒ och gör bra reklam för vår kommun. Jag är frekvent besökare på Södermalm IP då SAIK Spelar, men även när handbollen spelar i vår fina arena.

Som många andra har skrivit vill jag belysa lite om den 100-åriga arenan på Södermalm, SAIK:S hemmaarena, även arena för friidrotten som tillsammans med fotbollen är några av våra största sporter. Som Skövdebo får man nästan skämmas över att bjuda publiken till denna arena. Några saker kan framhållas vad avser den gamla arenan. Det saknas tak över ståplatser och tyvärr är det ofta ostädat. Grusparkeringen utmed järnvägen är ännu ej asfalterad och säsongen är snart slut. Varför händer inget?

Genom Svenska fotbollförbundet har man tvingats göra en ny entré för bortalagets supportrar med fin avskild p-plats. På den senaste hemmamatchen mot Eskilstuna kom inte någon publik från bortalaget och p-platsen var tom. Kioskerna på IP påminner om forna tiders hembygdsfester på 50-talet. Ideellt arbetande gör oaktat detta en fantastisk arbetsinsats och andra SAIK:are städar inför match upp utanför och inne på arenan. Jag tror mig ha erfarit att klubben förlorar mången publik på grund av bland annat parkeringseländet.

Klubben är i högsta grad ett Skaraborgslag och många tillresande åker bil, kan ej åka kollektivt. Hör, läs och häpna, jag har genom hörsägen fått veta att klubben betalar 20000 kronor per match, kan det vara sant? Alltså 60000 kronor för resterande tre hemmatcher. I dessa brister, men i nyttjande av hyresrätten har man rätt att begära kompensation.

Hoppas nu att kommunen beviljar klubben nedsättning av hyran för Södermalms IP. Man borde ge klubben tillgång till IP hyresfritt för lagets tre sista hemmamatcher. För kommunen är detta felräkningspengar och en droppe i havet av det man satsar på Billingen. Tänk om, hemska tanke, vi får en varm och snöfri vinter.

Kom loss nu kommunen och bevilja Skövde AIK hyresfri tillgång till Södermalms IP för de tre sista hemmamatcherna.

Håkan Andrén

Fotbollsälskare med mera

Artikeltaggar

Insändare