Häftiga miljonvinsten – Skövdebo ensam med sju rätt i Lottodragning

Nyheter
PUBLICERAD:
En Skövdebo blev under lördagskvällen drygt 1,7 miljoner kronor.
Foto: Christoffer Eltvik
En lördag att minnas. Det blev det för en Skövdebo som kammade hem drygt 1,7 miljoner kronor efter att ha varit ensam med sju rätt på Lotto 2.
– Detta är årets första miljonvinst på Lotto som går till Skövde, säger vinnarkommunikatör Johan Svedberg.

Det jublades på flera håll i landet under lördagskvällen. Lottodragningen gav inte mindre än tre miljonvinster – där två spelare från Flen respektive Hörby hade sju rätt på Lotto 1 och vann 1,4 miljoner kronor vardera.

Men det största jublet hördes i Skövde. Genom att pricka in siffrorna 6, 7, 9, 15, 17, 22 och 30 stod en spelare i Skövde som ensam vinnare i Lotto 2 och blev värd 1 757 316 kronor.

– Detta är årets första miljonvinst på Lotto som går till Skövde. Sedan tidigare har kommunen en miljonvinnare på Klöver-Triss i tv, berättar Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, i ett pressmeddelande.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.
Foto: Alexander Donka

Svedberg får nu uppdraget att försöka komma i kontakt med de personer som lämnat in de vinnande spelen.

– Det blir ofta väldigt speciella och härliga samtal, särskilt om vinnaren inte hunnit rätta sina rader, då kan det bli chock och glädje om vartannat. Det är också kul att höra vad vinsten betyder för dem och vilka drömmar den ska hjälpa till att förverkliga, säger Johan Svedberg.

Så sent som i förra veckan blev en pensionerad Lidköpingsbo 5,4 miljoner kronor rikare efter att ha vunnit storvinsten på Lotto. Skaraborg har med andra ord haft flytet på sin sida.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.