Hoppa till huvudinnehållet

Polisen stoppade rattfyllerister – man i 35-årsåldern blåste nästan 1,5 promille

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern blåste positivt på Allégatan i Tibro och blev misstänkt för grovt rattfylleri. Under lördagen blev också en kvinna i Gullspång misstänkt för rattfylleri när hon stoppades utanför Systembolaget.

Polisen i östra Skaraborg lyckades stoppa färden för två misstänkta rattfyllerister under lördagen.

Vid 10.15-tiden fick en polispatrull syn på en kvinna i 50-årsåldern som satte sig i en bil efter att ha besökt Systembolaget i Gullspång. Kvinnan blåste positivt i sållningsinstrumentet med ett resultat på 0,22 milligram alkohol per utandningsluft, vilket motsvarar 0,44 promille.

Två timmar senare kontrollerades en bil vid Allétorget i Tibro. Bakom ratten satt en man i 35-årsåldern som blåste 1,46 promille – vilket med råge överskrider gränsen för grovt rattfylleri som är satt till 1 promille.

Både mannen och kvinnan, som nu misstänks för grovt rattfylleri respektive rattfylleri, fick följa med till polisstationen för kroppsbesiktning.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGullspångRattfylleriTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.