Tre olika föreningar med namnet IF Hagen

Insändare
PUBLICERAD:
I insändaren förtydligas att det finns tre fristående föreningar med namnet IF Hagen och att avgiften för ungdomar i orienteringsklubben är 100 kronor.
Foto: Johan Espefält
Förtydligande till avgifter i idrottsföreningar. I insändaren från Gräsrots-sport står att avgiften i IF Hagen är 1050 kronor. I Skövde finns tre fristående föreningar som innehåller namnet IF Hagen. IF Hagen Friidrott, IF Hagen Skidor och IF Hagen.

Den sista klubben med namnet IF Hagen är orienteringsföreningen vars idrott inte finns med i namnet. Vilken förening insändaren syftar till är osäkert men det gäller inte orienteringsklubben vars avgift för ungdomar är 100 kronor per år utan förpliktelser att sälja någonting. Det enda man förväntas göra som medlem är att stötta föreningens arrangemang.

Kan vara intressant att veta att det är tre föreningar även om man har liknande namn. Från början var det en förening med tre sektioner men man valde att dela sig för att fokusera på sin egen idrott. Alla tre valde att behålla namnet IF Hagen med viss modifikation.

Inger

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.