Hoppa till huvudinnehållet

Äldre man ofredade 17-årig flicka: ”Hon kände sig obekväm av situationen”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

En 17-årig flicka blev ofredad på Resecentrum i Skövde under söndagen. En man i 70-årsåldern ska ha gjort närmanden mot flickan och frågat om hon ville med följa med honom hem.

Vid 14.20-tiden på söndagen fick polisen in en anmälan om ett ofredande i Skövde. En man i 70-årsåldern, hemmahörande på en mindre ort i kommunen, hade dessförinnan tagit kontakt med en 17-årig flicka på Resecentrum. Han hade bland annat frågat flickan om hon ville följa med mannen hem. Mannen ska också ha gjort närmanden mot målsäganden.

– Vi åkte till platsen och kontrollerade den här mannen. Han är inte känd av oss sedan tidigare. En anmälan om ofredande har upprättats, säger Joakim Nordlund, statonsbefäl på Skövdepolisen.

Enligt Joakim Nordlund ska flickan ha tagit mycket illa vid sig. I förhör framkom det att mannen sagt flera olämpliga kommentarer till henne.

– Hon kände sig förstås obekväm av situationen, konstaterar han.

Artikeltaggar

Brott & blåljusOfredandeSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.