Hoppa till huvudinnehållet

Politikerna profilerar sig själva

Publicerad:
Partiledardebatt i tv.
Partiledardebatt i tv. Foto: Christine Olsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Politiska debatter i media har blivit en arena där partiernas ledande politiker profilerar sig själva. Genom olika utspel attackerar de varandra istället för att värna samhällsbärande verksamhet i dialog med varandra och medborgarna.

Det behövs ett nytt framträdande från politiker med åtgärder som förenar så att alla kortsiktiga beslut, som hela tiden skapar oro, byts mot beslut som varar under lång tid. För egen del är jag trött på alla löften som oftast är tomma ord utan mening. Politiska utspel utan verklig mening är en teater, ett spel, där politiker inte bryr sig om medborgarna. De är väl medveten om spelets regler för att hålla liv i sitt trygga ekonomiska lönekuvert.

Det är dags att politiker inser den ohållbara arbetsbelastning som personalen inom olika yrken får utstå. Hur svårt kan det vara att förstå att det behövs mer händer inom exempelvis vård, skola, omsorg och även inom andra yrken? Arbetslösheten i Sverige är hög så nog finns det händer att rekrytera om bara viljan hos de som tar besluten fanns.

Utredning på utredning och dokumentation verkar vara viktigare än att få verksamheten på golvet att fungera; verksamhet som gör skillnad för både personal, brukare och hela systemet. Det behövs seriösa politiker och andra beslutsfattare som verkligen förstår problemen och som lyssnar på personalen.

Ett råd: Lägg egen- och partiprestigen bakom er och börja leverera hållbar samhällsbärande verksamhet.

Kluberth

Artikeltaggar

Insändare