Driver man företag vill man gå med vinst

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Björn Wiezell konstaterar i sin insändare att de finns flera olika sätt att använda vinstpengar i ett företag.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Angående vinster i skola vård och omsorg. Alla företag som sysslar med entreprenader vill gå med vinst. Varför skulle man annars driva företag. De flesta är i aktiebolagsform vilket innebär att ett antal människor har satsat pengar i verksamheten i hopp om vinst.

Om man nu går med vinst har man ett antal alternativ att fördela pengarna på. Man kan återinvestera, betala av lån, ta ut lön eller ge aktieutdelning, vilket man väljer avgörs av företaget och dess ledning. Vad de gör som får vinning av företaget är upp till var och en. Ingen frågar vad en högavlönad i offentlig sektor gör med sina pengar.

I Sverige flyttar förutom de förhatliga företagare som gör vinst, dessutom nationalidoler som Björn Borg, Ingemar Stenmark, Henrik Stensson, Pernilla Wiberg med flera till lågskatteparadis för att kunna leva på de pengar som de tjänat på sin korta aktiva tid.

Björn Wiezell Karlsborg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.