Inte lika imponerad av fritidsområdet

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Hängiven motionär” tycker till om Billingens fritidsområde.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Replik till signatur "HL" (SLA, 27/9). Jag är inte fullt så imponerad som du verkar vara. Förvisso drar området en del folk, men jag har varit där flera dagar från våren och framåt på eftermiddagar då det varit glest på parkeringen och det knappt synts till någon i spåren.

Å andra sidan är "mycket folk" signaturens personliga, subjektiva uppfattning som han/hon har rätt till. En genomgående förbättring har jag dock snabbt konstaterat: Tunneln som man kan använda sig av under "kullen" före start/mål. Sedan har vi brister som jag och flera med mig pekat på, som aldrig fått några svar av någon enda person i kommunen. En gång ställde jag en direkt fråga till Johan Ask (S) om området, svaret uteblev.

Information om vad som händer samt när är i praktiken obefintlig. Som (i stort sett hela) området till höger om start/mål. Blå hallen har jag varit i en gång, verkar vara ok. Men om nu köpesumman uppgick till 20 miljoner kronor undrar jag hur mycket som lagts ut på att få den i ordning och inte minst hur pengaregnet över området totalt påverkat det jag och många med mig ser som kommunens kärnverksamheter.

Förutom löpspåren 2,5/4/lila milen och trailspåret har jag utmanat MTB-spåren. Sörjer att man lagt ut sprängsten, vilket gör spåren stenhårda att springa på. Barkmull, tack. Kanske om 10 år? Kan man önska sig ett nytt styre i Skövde kommun som både gör vettiga satsningar på rätt områden och informerar?

Hängiven motionär

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.