Hoppa till huvudinnehållet

Skattepengen borde finansiera fritidsanläggningar

Publicerad:
60 kronor för ett dagskort i längdskidspåren gäller inte längre. Från och med den här vintern kostar det 90 kronor för en dag, vilket insändarskribenten ”Skidåkare” har reagerat på.
60 kronor för ett dagskort i längdskidspåren gäller inte längre. Från och med den här vintern kostar det 90 kronor för en dag, vilket insändarskribenten ”Skidåkare” har reagerat på. Foto: Roland Svensson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Läste tidningen i torsdags (29/9) och satte kaffet i vrångstrupen när jag läste artikeln om att man ska höja priserna på Billingens skidspår. 50 procent på dagkort och cirka 30 procent på säsongskort.

I en klok insändare (SLA, 30/9) i fredags kom jämförelsen med andra skidanläggningar upp, som det står där så kan ju inte Skövde jämföra sig med anläggningar som har klart längre spår, oftare pistat, bättre skidbäddar och tidigare anlagda.

Med tanke på att allt annat i dag ökar i pris så kan konsekvensen bli att de barnfamiljer och fattiga motionärer som tidigare nyttjat de spår som funnits ej längre kommer att nyttja anläggningen. Och vad vinner man på det?

Borde det inte vara så att vår kommunala skattepeng finansierar våra fritidsintressen och möjligheten att nyttja olika anläggningar? Om inte annat för att locka folk till kommunen och inte tvärtom? Nu får vi väl åka till Falköping eller andra ställen i Skaraborg där det är gratis att åka skidor?

Känns som om Skövde kommuns styrande enbart har snöat in på att arrangera ett SM och för detta har betalat miljoner i kostnader för att skövla skogen där det tidigare var natursköna stigar för att kunna genomföra detta enstaka arrangemang? Hur många av Skövdes motionärer har önskat sig dessa nya slingor? Att sedan försöka ta ut denna kostnad på våra motionärer är verkligen hårresande.

Hoppas att vi nu får ett nytt styre i kommunen som har ett mer jordnära sätt att sköta kommunens kostnader.

Skidåkare

Artikeltaggar

Insändare