Hoppa till huvudinnehållet

Lektionerna tas utomhus i nya klassrummet: ”Ger en frihet”

Publicerad:
Reporter Philip Alfredsson
Philip Alfredsson
philip.alfredsson@sla.se
Bandet klippt, nu är uteklassrummet invigt!
Bandet klippt, nu är uteklassrummet invigt! Foto: Philip Alfredsson

Nu kommer möjligheten för eleverna på Timmersdalas skola att ha än fler lektioner utomhus.

På fredagen invigdes skolans nya uteklassrum, det med pompa, ståt och nygrillade hamburgare.

Trots kyliga och något ruggiga oktobervindar var det full invigningsfest på skolgården i Timmersdala. Elever i olika åldrar samlades framför den nybyggnation som ska vara med och driva skolans utveckling framåt.

Uteklassrummet färdigställdes i början på höstterminen och kommer att ge fler förutsättningar till annorlunda och utvecklande undervisning.

– Vi tror verkligen att det här kommer att komma till nytta för både elever och lärare, säger Helena Lundström, biträdande rektor.

Klassrummet är utformat som antik grekisk teater, i miniatyr, med en liten scen och sittplatser som omringar den.

– Klassrummet kommer användas av både fritidshem och skolan, och det känns kul att kunna inviga det ordentligt tillsammans med barnen!

Högtidlig invigning

Under högtidliga former klipptes det berömda bandet av rektor Karin Liljedahl. Ett vilt jubel utbröt bland eleverna och när musiken sedan höjdes blev det ett mindre dansgolv till tonerna av Harry Styles vackra stämma och poppiga melodier.

Många ville vara med när SLA tog fram kameran, vissa rusade – till och med – ur hamburgerkön!
Många ville vara med när SLA tog fram kameran, vissa rusade – till och med – ur hamburgerkön! Foto: Philip Alfredsson

Integrerat i klassrummet är också en grillplats, något som användes direkt. Dagens skollunch för eleverna blev nygrillade hamburgare, till mångas förtjusning.

Det, i kombination med dans, skratt och lek, gjorde att invigningen av uteklassrummet sköt fram den kalla hösten bortom synhåll. Om än för en liten stund.

Artikeltaggar

Harry StylesInvigningarSkola och utbildningSkolorTimmersdalaUndervisning

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.