Hoppa till huvudinnehållet

Stora hyllningen: "Bäst genom alla tider"

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se

På tisdagskvällen ställs Skövde HF mot Lugi i Idrottshallen. Lundalaget med Isabelle "Bella" Gulldén i laget. Inför mötas hyllas hon av Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund:

– Svensk damhandbolls klart största spelare genom alla tider.

Det är i ett återkommande nyhetsbrev som Skövde HF norske och välrenommerade tränare tar chansen att lyfta fram Bella Gulldén ordentligt.

Han skriver:

– En spelare som på högsta nivå har demonstrerad att handboll inte i första hand handlar om vem som är störst, starkast, snabbast eller skjuter hårdast – handboll spelas allra mest med det vi har ”mellan öronen”…

Nytt avsnitt: Vändningar

Birkelund fortsätter:

– Jag tycker alla unga handbollsspelare skulle leta fram några filmer där Bella spelar sin allra bästa handboll – det finns saker att lära sig. Ett passningsspel, en spelförståelse och en finess som stundtals kunde vara ett nöje att titta på. Det är givetvis inga tillfälligheter att hon blev en mycket viktig och värdefull spelare för det Vipers som vann Champions League förra säsongen. Alla deras andra stjärnor blev ju bättre av att spela med Bella. Bollen kom till rätt ställe, på rätt tidpunkt. Och ofta är inte handboll så mycket svårare en så…

Isabelle Gulldén har gjort 224 landskamper.
Isabelle Gulldén har gjort 224 landskamper. Foto: AVDO BILKANOVIC

Gulldén är fostrad i Sävehof där hon fick sitt stora genombrott, sedan gick resan vidare till Viborg, CSM Bukarest, franska Brest och senast Vipers i Norge.

224 landskamper blev det innan hon valde att tacka för sig i blågult. Nu är det Lugi som gäller för 33-åringen som även jobbar som utvecklingsansvarig i klubben.

Nu skall det nämnas att det inte varit någon bra start för Bella och Lugi som bara tagit en poäng så här långt i SHE. Gulldén har dessutom vilat från en match på grund av känning i ett knä.

I helgen var hon på banan när Lugi besegrade nederländska Westfriesland med hela 31-23 i European Cup. Enligt rapporter styrde Bella spelet på sedvanligt sätt. Skövde HF torde vara förvarnat.

Daniel Birkelund har lett Skövde HF till tre raka segrar.
Daniel Birkelund har lett Skövde HF till tre raka segrar. Foto: Erica Augustsson

Vackra ord och beröm är en sak, men när Daniel Birkelund coachar sitt Skövde HF som startat seriespelet med tre segrar kommer Bella inte få något gratis.

– Vi är i vanlig ordning väl förberedda och är hungriga på att bygga vidare på det momentum vi har lyckats bygga upp så här långt i höstas.

Bella Gulldén är det tillbaka i den svenska ligan. På tisdagen ställs hon mot Skövde HF i Idrottshallen.

Artikeltaggar

Champions LeagueDaniel BirkelundHandbollIdrottshallIsabelle GulldénLandskampLugiSHESkövde HFSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.