Hoppa till huvudinnehållet

Gulldéns show: ”Visste inte ens om jag skulle kunna spela”

Publicerad:
Reporter Anton Gustavsson
Anton Gustavsson
anton.gustavsson@sla.se
Bella Gulldén var i en klass för sig när Lugi slog Skövde HF.
Bella Gulldén var i en klass för sig när Lugi slog Skövde HF. Foto: Anton Gustavsson

Bella Gulldén hade show i Idrottshallen när Lugi slog Skövde HF med 33–23.

Världsstjärnan visade att hon fortsatt har mycket att ge, trots knäproblem.

– Det var jättekul att få spela, lira och ändå göra en bra match, säger hon.

Bella Gulldén hade stundtals lekstuga med Skövde HF. Skövdes tränare Daniel Birkelund kallade Gulldén för "svensk damhandbolls klart största spelare genom tiderna" innan matchen och den tidigare landslagsspelaren visade varför.

– Det var jätteroligt att spela i dag. Alla har bra inställning och krigar för varandra och då blir det roligt, säger Gulldén.

– Vi gör en väldigt bra match i dag. Både anfallsspelet och försvarsspelet var väldigt bra, det enda som saknades var kontringsspelet, men det behövdes inte i dag.

Foto: Anton Gustavsson

Det var ett par hundra åskådare extra på plats i Idrottshallen. Många var säkert där för att se Gulldén som efter många år utomlands är tillbaka i svensk handboll.

– Det är väldigt roligt att vara tillbaka och spela. Det var väldigt mycket folk och det var ju lite osäkert om jag skulle spela eller inte, så det var väl tur att jag spelade då.

Nytt avsnitt: Vändningar

Mittnian gjorde sex mål och åtta assist, men det var länge osäkert om det skulle bli spel. En knäskada har gjort att Gulldén missat en match i säsongsinledningen.

– Det kändes bra. Jag visste ju inte ens om jag skulle kunna spela. Det var jättekul att få spela, lira och ändå göra en bra match.

Hon fortsätter:

– Man får ta det dag för dag och kämpa på, men det brukar bli ganska bra när man blir varm så jag får sätta mig på cykeln innan matcherna och köra.

Foto: Anton Gustavsson

Lugi hade bara tagit en poäng inför matchen, men Bella Gulldén hoppas att segern mot Skövde kan få fart på Lugi och att segern mot Skövde kan bli en vändpunkt.

– Jag hoppas verkligen, verkligen det. Nu är det ju snart uppehåll, men vi har en viktig match nästa onsdag mot Önnered. Det var väldigt skönt att få några poäng nu. Vi ledde stora delar av matchen mot Hallby, men då tappade vi. Den här gången höll vi ledningen och det känns väldigt bra.

– Vi har mycket skador och har haft det. Allt ska spelas ihop och ibland blir det lätt att man tänker att man har ett bra lag på pappret, men det tar tid att spela ihop sig.

Bella Gulldén bjöd på underhållning i Idrottshallen när Lugi enkelt slog Skövde HF.

Artikeltaggar

HandbollSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.