Billig elström är en konkurrensfördel

Insändare
PUBLICERAD:
Det är en konkurrensfördel att ha billig elström, skriver insändarskribenten.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Är företagarna företagare, kan man ju undra när företagarorganisationerna inte har lyckats att tala om för oss svenskar och politikerna att Sveriges största konkurrentfördel är billig elström.

Politikerna har också sålt bort Sveriges största USP (unique selling point), svensk effektiv elproduktion och eldistribution. Och varför har LO-kollektivet inte varnat för arbetslöshet då elströmmen blir alldeles för dyr, även för LO-medlemmarna när man ser till att lägga ner Ringhalsreaktorerna? Och varför har inte de regerande rikspolitikerna fattat detta kan man ju undra?

Är det fortfarande makten som är det viktigaste när det gäller politik, inte Sveriges väl och ve? Man har i stället lyckats tjafsa bort det mesta genom att kasta skit på varandra i riksdagen.

Så nu sitter vi då i EU-saxen där vi även sålt bort mycket som är Sverigeunikt, till vilken nytta kan man ju undra? Sverige är en ekonomisk "mjölkko" till EU. Först ska vi, varenda svensk, betala 5000 kronor per år till EU och nu snor de vår elström också där vi svenskar blir tvungna att betala tre-fyra gånger för mycket för elen. Sverige kommer på sikt bli ett fattigt EU-land där Tyskland och Frankrike blir rika kolonisatörer.

Nils L

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.