Hoppa till huvudinnehållet

Så går det för de tidigare IFK-stjärnorna i sina nya klubbar

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
IFK Skövdes tidigare målvakt Fabian Norsten huserar numera i VfL Gummersbach i Bundesliga och IFK Skövdes tidigare storskytt Jack Thurin är proffs i FC Porto i nordvästra Portugal.
IFK Skövdes tidigare målvakt Fabian Norsten huserar numera i VfL Gummersbach i Bundesliga och IFK Skövdes tidigare storskytt Jack Thurin är proffs i FC Porto i nordvästra Portugal.

Jack Thurin blev målbäst i hemmapremiären i Champions League för FC Porto och Fabian Norsten har fått en bra start med VfL Gummersbach i Bundesliga. I helgen var målvakten dessutom med blågult i EHF Euro Cup. De tidigare IFK Skövde-spelarna gör avtryck i sina nya klubbar.

Jack Thurin, Matias Helt Jepsen, Dan Beck-Hansen och Fabian Norsten är spelare som alla lämnade IFK Skövde efter den förra säsongen. Nu har de inlett säsongerna i sina nya klubbar där karriärerna har gått vidare.

IFK Skövdes tidigare storskytt Jack Thurin huserar i FC Porto i nordvästra Portugal. Han varvar spel i Champions League med ligaspel.

Jack Thurin i Portos tröja. Den tidigare IFK Skövde-spelaren varvar spel i den portugisiska ligan med spel i Champions League.
Jack Thurin i Portos tröja. Den tidigare IFK Skövde-spelaren varvar spel i den portugisiska ligan med spel i Champions League.

FC Porto har inlett seriespelet med tre segrar på fyra matcher i den inhemska ligan. Porto ligger just nu på en femte plats i en haltande tabell.

I Champions League har Porto hunnit med att spela fyra matcher som alla har slutat med förlust.

I en av matcherna, hemmapremiären i CL mot Veszprém HC, blev Thurin målbäst i det portugisiska laget.

Porto har även mött Wisla Plock, HC PPD Zagreb och C.S. Dinamo Bukarest i Europaspelet så här långt. I gruppen ingår även Paris SG, GOG och SC Magdeburg.

IFK Skövdes tidigare målvakt Fabian Norsten var med landslaget i EHF Euro Cup i dagarna.
IFK Skövdes tidigare målvakt Fabian Norsten var med landslaget i EHF Euro Cup i dagarna. Foto: CARL SANDIN

Norsten med blågult

IFK Skövdes reslige målvakt Fabian Norsten lämnade för proffsspel i VfL Gummersbach bara några veckor innan premiären i Handbollsligan.

Norstens klubb i Bundesliga har inlett ligaspelet med fyra segrar, en oavgjord match och två förluster så här långt.

Laget ligger på en åttondeplats i Bundesliga efter sju spelade omgångar.

Norsten var i dagarna med landslaget när Sverige spelade landskamper i helgen under uppehållet. Blågult vann mot både Tyskland (37–33) och Danmark (34–32) i EHF Euro Cup.

Den tidigare Skövdespelaren Matias Helt Jepsen har fått en bra start med IFK Kristianstad i Handbollsligan. Laget är obesegrat så här långt men däremot är Skånelaget redan utslaget ur Europaspelet.
Den tidigare Skövdespelaren Matias Helt Jepsen har fått en bra start med IFK Kristianstad i Handbollsligan. Laget är obesegrat så här långt men däremot är Skånelaget redan utslaget ur Europaspelet. Foto: AVDO BILKANOVIC

Utslagna ur Europa

Spelmotorn Matias Helt Jepsen lämnade IFK Skövde för seriekonkurrenten IFK Kristianstad till den här säsongen. Skånelaget har fått en stark start på Handbollsligan med idel segrar och toppar tabellen. De är en poäng före IFK Skövde, som också är obesegrade, efter fem spelade omgångar.

Kristianstad deltog även i Europaspelet den här säsongen. Laget misslyckades med att ta sig vidare till gruppspelet i European League efter att ha förlorat dubbelmötet med Skanderborg-Århus i kvalspelet tidigare i oktober.

Helt Jepsen kommer att ställas mot sitt tidigare lag IFK Skövde i ett toppmöte i Kristianstad nu på onsdag när Handbollsligan drar igång igen efter landslagsuppehållet.

IFK Skövdes Dan Beck-Hansen flyttade hem till Danmark till den här säsongen. Han spelar numera för TTH Holstebro som ligger på en åttonde plats i den danska ligan så här långt.
IFK Skövdes Dan Beck-Hansen flyttade hem till Danmark till den här säsongen. Han spelar numera för TTH Holstebro som ligger på en åttonde plats i den danska ligan så här långt. Foto: CARL SANDIN

Tillbaka i hemlandet

Den reslige mittsexan Dan Beck-Hansen lämnade IFK Skövde för spel med TTH Holstebro i hemlandet Danmark inför den här säsongen.

Holstebro har inlett seriespelet med tre segrar, en oavgjord match och tre förluster så här långt. Laget ligger på en åttonde plats i den danska ligan efter sju spelade omgångar.

Artikeltaggar

BundesligaChampions LeagueDan Beck-HansenFabian NorstenFC PortoHandbollHandbollsliganIFK KristianstadJack ThurinMatias Helt JepsenTTH HolstebroVfL Gummersbach

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.