Hoppa till huvudinnehållet

Varnades i 94:e minuten – nu avstängd

Publicerad:
Foto: Anton Gustavsson

Markus Fröjd varnades – i den 94:e minuten.

Det innebär att målvakten är avstängd i nästa match.

– I Superettan är de lite flitigare med korten, säger Markus Fröjd efter 0–0 mot Brage.

Känslorna rann över för Markus Fröjd på tilläggstid. Målvakten blev påsprungen av Brages Seth Hallberg och reagerade med varning som följd.

Händelsen skedde i den 94:e minuten och det gula kortet betyder att Markus Fröjd nu är avstängd i nästa match.

– Jag har spelat några matcher på två varningar. Man har försökt att inte tänka på det, men jag har varit medveten om det.

Fröjd fortsätter:

– Det är sådant som tillkommer och något vi får vara beredda på. I Superettan är de lite flitigare med korten, men det får man vara beredd på. Det ingår och är lika för alla.

Vad säger du om händelsen?

– Jag vet inte. Han springer på mig och jag tycker att jag ska få visa att jag inte uppskattar det. Han får väl ingen varning heller, utan det är någon annan i Brage som får det.

Markus Fröjd varnades i den 94:e minuten och missar nu matchen mot Utsikten.
Markus Fröjd varnades i den 94:e minuten och missar nu matchen mot Utsikten. Foto: Anton Gustavsson

Fröjd missar söndagens match mot Utsikten.

– Det var en tuff bortamatch. Vi var förberedda på att det skulle bli den matchbilden det skulle bli, men vi genomför matchplanen på ett bra sätt.

Istället blir det nu David Engelbrektsson som får stå mot Utsikten. Engelbrektsson har gjort en halvlek mot AFC Eskilstuna och 90 minuter mot Landskrona Bois den här säsongen, annars har det varit Markus Fröjd mellan stolparna för SAIK.

– Det klart att det är surt, men samtidigt är David en otroligt bra målvakt. Jag är inte det minsta bekymrad över att han inte kommer att göra det bra.

– Han är jättebra och jag har absolut inga problem med han ska stå. Självklart är det surt för egen del, men vi har bra konkurrens på alla positioner, även målvaktspositionen.

På pluskontot kunde dock Markus Fröjd hålla ännu en nolla den här säsongen. Mot Brage kom nionde nollan för säsongen och tillsammans med Malcolm Nilsson Säfqvist är Fröjd den målvakt som hållit flest nollor i Superettan den här säsongen.

– Det är bra gjort att åka upp hit och hålla nollan. Vi är väldigt svåra att hitta igenom och gör ett otroligt bra defensivt jobb allihop. Det var bara målen framåt som saknades.

– Det klart att det känns bra. Hålla nollan är ett kvitto på en bra prestation. Det kvittar om det är noll skott på mål eller fem.

Artikeltaggar

AFC EskilstunaFotbollLandskrona BoisMarkus FröjdTrafik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.