Hoppa till huvudinnehållet

Klart: De får Skövde HF möta i kvartsfinal i cupen: ”Dags att bli kvitt spöket”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde HF är vidare till kvartsfinal i svenska cupen. På torsdagen lottades kvartsfinalerna. Skövde HF ställs mot Västeråsirsta HF.
Skövde HF är vidare till kvartsfinal i svenska cupen. På torsdagen lottades kvartsfinalerna. Skövde HF ställs mot Västeråsirsta HF. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF tog sig tidigare i oktober vidare i svenska cupen.

Nu har kvartsfinalerna lottats och där ställs Skövde HF mot seriekonkurrenten Västeråsirsta HF.

Lagen möttes i gruppspelet i svenska cupen och nu möts de i en utslagsomgång.

– Västeråsirsta är det lag jag har mött flest gånger under mina år i Sverige och i Skövde. Jag har aldrig vunnit mot dem. Det är ett litet spöke för oss som jag nu hoppas att vi kan bli kvitt, säger Skövde HF:s tränare och sportchef Daniel Birkelund.

Skövde HF ställs mot seriekonkurrenten Västeråsirsta HF i kvartsfinal i svenska cupen.

Det stod klart på torsdagen när kvartsfinalerna lottades.

– Sportsligt blev det lite mitt på trädet rent utmaningsmässigt, säger Skövde HF:s tränare och sportchef Daniel Birkelund.

Skövde HF och Västeråsirsta HF har redan mötts en gång i svenska cupen den här säsongen. De ingick i samma grupp och matchen som spelades mellan lagen i Idrottshallen i Skövde vanns av Västeråsirsta HF med 30–28. De vann gruppen före Skövde HF som blev tvåa.

Chans till revansch

Nu har Skövde HF chans att få revansch på Västeråslaget som tränas av Skövdebekantingen Frenne Båverud.

– Det blir en utmaning för oss men vi får också se det som en fin utmaning för att kunna ta en seger mot Västeråsirsta som vi har haft problem med, framförallt på bortaplan i deras arena. Nu är det dags att bli kvitt det spöket, säger Daniel Birkelund.

Skövde HF inleder kvartsfinalmötet på bortaplan.

– Det får vi se positivt på. Då får vi möjlighet att försöka bryta barriären och vinna mot dem på bortaplan och sedan har vi möjlighet att kunna avgöra på hemmaplan. Då kan vi förhoppningsvis skapa en härlig cupstämning i Skövde, fortsätter Birkelund.

Lagen möts förresten även i slutet av november när seriespelet i SHE drar igång efter mästerskapsuppehållet. Därmed blir det många möten mellan lagen på kort tid.

Dubbelmötet skall avgöras före jul och den första matchen spelas i Västerås den 27 november, speldag för returen har ännu inte fastställts.

Slog ut Skånelag

Skövde HF fick en drömlottning i svenska cupen när åttondelsfinalerna skulle avgöras. Skövde HF lottades att möta division 2-laget Lödde Vikings HK.

Skövde HF slog ut Skånelaget med sammanlagt 78–50 över två matcher och avancerade till kvartsfinal.

Där väntar nu alltså ett dubbelmöte med Västeråsirsta HF i den ena kvartsfinalen.

Fri lottning rådde vilket innebar att vilket lag som helst kunde ställas mot vilket annat lag som helst.

Åttondelsfinalen mellan de regerande cupmästarna Skuru IK och Kärra HF är inte färdigspelad. Skuru vann den första matchen med 35–20 på bortaplan. Returmötet spelas i Nacka lördagen den 29 oktober.

HK Aranäs är det enda allsvenska laget som har gått vidare till kvartsfinal efter att ha slagit ut SHE-laget Lugi med sammanlagt 49–47 i sin åttondelsfinal.

Skövde HF är ledigt en här veckan. Spelarna har individuell träning. Sedan drar Birkelund och laget igång igen på måndag och då blir det av lätt insedda skäl ett stort fokus på motståndaren Västeråsirsta.

Skara HF som slog ut Kungälvs HK i sin åttondelsfinal lottades mot Höörs HK H65 i sin kvartsfinal.

Kvartsfinalerna lottades enligt följande:

Höörs HK H65–Skara HF

Skuru IK/Kärra HF–Önnereds HK.

HK Aranäs–IK Sävehof.

Västeråsirsta HF–Skövde HF.

Artikeltaggar

SHESkövde HFSportSvenska cupen i handbollSvenska HandbollförbundetVästeråsirsta HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.